Σταθάκης: Η Κυβέρνηση θα Λάβει τα Κατάλληλα Μέτρα, Όταν Χρειαστεί, για τα Καύσιμα

Σταθάκης: Η Κυβέρνηση θα Λάβει τα Κατάλληλα Μέτρα, Όταν Χρειαστεί, για τα Καύσιμα
energia.gr
Τρι, 10 Ιανουαρίου 2017 - 09:00
Αν τυχόν γίνει έκρηξη τιμών του πετρελαίου διεθνώς, η κυβέρνηση θα πάρει τα ανάλογα μέτρα, επεσήμανε ο Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας χθες στον ραδιοσταθμό RealFM. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι η κριτική που ασκείται έχει «υπερβολικές» διαστάσεις, «διότι η τιμή της βενζίνης έχει περιθώρια που καθορίζονται περίπου συγκριτικά από τις τιμές στον ευρωπαϊκό χώρο»

Αν τυχόν γίνει έκρηξη τιμών του πετρελαίου διεθνώς, η κυβέρνηση θα πάρει τα ανάλογα μέτρα, επεσήμανε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας χθες στον ραδιοσταθμό RealFM. 

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι η κριτική που ασκείται έχει «υπερβολικές» διαστάσεις, διότι, όπως είπε, «η τιμή της βενζίνης έχει περιθώρια που καθορίζονται περίπου συγκριτικά από τις τιμές στον ευρωπαϊκό χώρο».

Για το πετρέλαιο θέρμανσης, ανέφερε ότι "η συγκυρία διευκόλυνε τον εξορθολογισμό που έγινε πέρσι στην τιμή του και βοήθησε να εξομαλυνθεί η κατάσταση, άρα ξεκινάμε από μία σταθερότερη κατάσταση", ενώ υπενθύμισε ότι οι δημοσιονομικοί περιορισμοί είναι δεδομένοι και έπρεπε να υπάρξει μια αύξηση εσόδων. 

"Εμείς αρνηθήκαμε να αυξήσουμε το ΦΠΑ στο ρεύμα, το θεωρήσαμε πολύ πιο αντικοινωνικό και φέραμε μια ισορροπία πολύ πιο δίκαιη. Αν επιλέγαμε άλλα μέτρα, αυτά θα ήταν πολύ πιο ακραία κοινωνικά" τόνισε ο υπουργός.