Στους 31 Εκατ. Τόνους θα Φτάσουν οι Εξαγωγές Πετρελαίου της Rosneft προς την Κίνα

Στους 31 Εκατ. Τόνους θα Φτάσουν οι Εξαγωγές Πετρελαίου της Rosneft  προς την Κίνα
energia.gr
Δευ, 23 Ιανουαρίου 2017 - 15:15
Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου της Ρωσίας, η Rosneft, σχεδιάζει αύξηση των προμηθειών της προς την Κίνα στους 31 εκατ. τόνους το 2017. Αυτό ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ίγκορ Σέτσιν, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Πούτιν

Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής πετρελαίου της Ρωσίας, η Rosneft, σχεδιάζει αύξηση των προμηθειών της προς την Κίνα στους 31 εκατ. τόνους το 2017. Αυτό ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Ίγκορ Σέτσιν, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Πούτιν.

«Αυξάνουμε τις προμήθειες προς την Κίνα στους 31 εκατ. τόνους εφέτος», δήλωσε ο Σέτσιν, ενώ πρόσθεσε ότι η Rosneft συνεχίζει τη συνεργασία της με τους παραδοσιακούς και τους νέους της εταίρους στο εξωτερικό, όπως η ONGC, η BP, η Exxon, η Statoil και η Eni.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον CEO της ρωσικής πετρελαϊκής, ο κλάδος της διύλισης θα αυξηθεί από τους 100 εκατ. τόνους στους 120 εκατ. τόνους το 2017.

«Τα ρωσικά διυλιστήρια της εταιρείας παρήγαγαν 87,5 εκατ. τόνους», υπογράμμισε ο Σέτσιν. Τα διυλιστήρια της Rosneft στο εξωτερικό παρήγαγαν κάτι παραπάνω από 12 εκατ. τόνους, πρόσθεσε.

«Έτσι, ο συνολικός όγκος διύλισης ανέρχεται σε πάνω από 100 εκατ. τόνους. Στα σχέδια μας είναι το 2017 η διύλιση στις επιχειρήσεις μας να αυξηθεί στους 120 εκατ. τόνους», τόνισε ο Ίγκορ Σέτσιν.