Ένα βήμα πιο κοντά στη διάσωση φαίνεται ότι βρίσκεται η εταιρεία πετρελαιοειδών Jetoil, καθώς κατά τη σημερινή εκδίκαση της αίτησης για υπαγωγή στις διατάξεις του άρθρου 99, οι εκπρόσωποί της δήλωσαν ότι παραιτούνται από τη διαδικασία πτώχευσης

Ένα βήμα πιο κοντά στη διάσωση φαίνεται ότι βρίσκεται η εταιρεία πετρελαιοειδών Jetoil, καθώς κατά τη σημερινή εκδίκαση της αίτησης για υπαγωγή στις διατάξεις του άρθρου 99, οι εκπρόσωποί της δήλωσαν ότι παραιτούνται από τη διαδικασία πτώχευσης. Εν συνεχεία δήλωσαν ότι η Jetoil προτίθεται να ξεκινήσει τη διαδικασία εξυγίανσης κάτω από τις διατάξεις του άρθρου 106, η οποία προϋποθέτει τη συμφωνία στο σχέδιο εξυγίανσης της πλειοψηφίας του συνόλου των πιστωτών (τουλάχιστον του 60% του συνόλου των πιστωτών και τουλάχιστον του 40% των ενέγγυων πιστωτών). Υπενθυμίζεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των υποχρεώσεων της εταιρείας Jetoil προς τρίτους αφορά στις τράπεζες σε ποσό άνω των 180 εκατ. ευρώ από τις συνολικές υποχρεώσεις ύψους άνω των 314 εκατ. ευρώ της εταιρείας. 

Η σημερινή εξέλιξη στο δικαστήριο του Πειραιά, δείχνει ότι η συμφωνία της Jetoil με την ρωσικών συμφερόντων εταιρεία Cetracore Energy βρίσκεται σε καλό δρόμο και ότι υπάρχει ουσιαστικό ενδιαφέρον για τη Jetoil. Σημειώνεται, τέλος, ότι κατά τη σημερινή διαδικασία, δεν παρουσιάστηκε χρονοδιάγραμμα, ωστόσο εκτιμάται ότι η κατάθεση του σχεδίου εξυγίανσης με τη συμφωνία της πλειοψηφίας των πιστωτών δεν μπορεί παρά να κατατεθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα. 

Σύμφωνα με τα όσα είχαν γίνει γνωστά στις αρχές Δεκεμβρίου, όταν και εμφανίστηκε η Cetracore Energy - εταιρεία που συνδέεται με το ρωσικό πετρελαϊκό κολοσσό Rosneft - προτίθεται να επενδύσει περί τα 130 εκατ. ευρώ, ποσό που υπερκαλύπτει την αξία των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων της Jetoil στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης που θεωρείται και το σημαντικότερο περιουσιακό στοιχείο της πετρελαϊκής.

(από capital.gr, 14/02/2017)