Σε Πτωτική Τροχιά οι Τιμές του Πετρελαίου Εν Αναμονή των Στοιχείων για τα Αποθέματα στις ΗΠΑ

Σε Πτωτική Τροχιά οι Τιμές του Πετρελαίου Εν Αναμονή των Στοιχείων για τα Αποθέματα στις ΗΠΑ
energia.gr
Τετ, 1 Μαρτίου 2017 - 10:46
Οι τιμές του αργού συνεχίζουν σήμερα να υποχωρούν, εν αναμονή των στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα αργού και ενώ στην αγορά βλέπουν περαιτέρω αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ το επόμενο διάστημα

Οι τιμές του αργού συνεχίζουν να υποχωρούν, εν αναμονή της ανακοίνωσης αργότερα σήμερα των στοιχείων για τα αμερικανικά αποθέματα αργού και ενώ στην αγορά βλέπουν περαιτέρω αύξηση της παραγωγής στις ΗΠΑ το επόμενο διάστημα.

Η τιμή του αμερικανικού αργού (WΤΙ) υποχωρούσε, νωρίτερα σήμερα, κατά 15 σεντς ή 0,30% στα 53,86 δολάρια/βαρέλι. Το Μπρεντ σημείων πτώση 13 σεντς ή 0,20% στα 56,38 δολάρια.

Τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ έχουν καταγράψει αύξηση για επτά συνεχόμενες εβδομάδες.

Εφόσον επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις για αύξηση κατά 3,1 εκατ. βαρέλια (κατά μέσο όρο) την περασμένη εβδομάδα, ίσως ενισχυθούν οι εκτιμήσεις που βλέπουν αδύνατη -στην παρούσα φάση του οικονομικού κύκλου τουλάχιστον- την απορρόφηση της προσφοράς από τη ζήτηση, κάτι που θα σημαίνει ότι ουσιαστικά η υπερπροσφορά αργού δεν μειώθηκε στις αγορές παρά τη συμφωνία των χωρών του ΟΠΕΚ και άλλων μεγάλων παραγωγών για την περικοπή της παραγωγής.