Η αμερικανική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου ConocoPhillips επέστρεψε στην κερδοφορία το πρώτο τρίμηνο του έτους, ωστόσο μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων η μετοχή της υποχώρησε λόγω των -απροσδόκητων- ζημιών που εμφάνισε σε προσαρμοσμένη βάση

Η αμερικανική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου ConocoPhillips επέστρεψε στην κερδοφορία το πρώτο τρίμηνο του έτους, ωστόσο μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων η μετοχή της υποχώρησε λόγω των -απροσδόκητων- ζημιών που εμφάνισε σε προσαρμοσμένη βάση.

Τα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 800 εκατ. δολάρια ή 62 σεντς/μετοχή, έναντι ζημιών ύψους 1,5 δισ. δολαρίων ή 1,18 δολ./μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Ωστόσο, εξαιρώντας έκτακτα στοιχεία, το τελικό αποτέλεσμα ήταν ζημιογόνο κατά 2 σεντς/μετοχή, ενώ η αγορά προέβλεπε κατά μέσο όρο κέρδη 2 σεντς/μετοχή.

Η παραγωγή, εξαιρουμένης της Λιβύης, αυξήθηκε κατά 2% σε 1,584 εκατ. βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου την ημέρα. Στο β΄τρίμηνο η ConocoPhillips αναμένει ότι θα διαμορφωθεί σε 1,495 με 1,535 εκατ. βαρέλια.