Πτώση στην Τιμή του Αργού Προκαλεί η Είδηση για το Κλείσιμο του Fund Κορυφαίου Πετρελαϊκού Trader

Πτώση στην Τιμή του Αργού Προκαλεί η Είδηση για το Κλείσιμο του Fund Κορυφαίου Πετρελαϊκού Trader
energia.gr
Παρ, 4 Αυγούστου 2017 - 08:40
Με σημαντικές απώλειες έκλεισε χθες, Πέμπτη, η αγορά πετρελαίου, εξανεμίζοντας όλα τα κέρδη που είχαν σημειωθεί τις πρώτες ώρες συναλλαγών. Η λογικότερη εξήγηση για την πτώση θεωρείται η απόφαση ενός από τους κορυφαίους trader της αγοράς πετρελαίου να κλείσει το fund του εξαιτίας της μεγάλης ζημίας που υπέστη από το πολύ χαμηλό επίπεδο των τιμών του αργού

Με σημαντικές απώλειες έκλεισε χθες, Πέμπτη, η αγορά πετρελαίου, εξανεμίζοντας όλα τα κέρδη που είχαν σημειωθεί τις πρώτες ώρες συναλλαγών. Η λογικότερη εξήγηση για την πτώση θεωρείται η απόφαση ενός από τους κορυφαίους trader της αγοράς πετρελαίου να κλείσει το fund του εξαιτίας της μεγάλης ζημίας που υπέστη από το πολύ χαμηλό επίπεδο των τιμών του αργού.

Έτσι, και ενώ οι επενδυτές είχαν στραμμένη την προσοχή τους στην επικείμενη συνάντηση του ΟΠΕΚ, όπου αναμένεται να συζητηθεί η συμμόρφωση με τη συμφωνία για μείωση της παραγωγής αργού, χθες αργά το WTI παραδόσεως Σεπτεμβρίου σημείωνε απώλειες 56 σεντς ή 1,1%, κυμαινόμενο στα 49,03 δολάρια το βαρέλι.

Ενώ δεν υπάρχουν καταλύτες που να εξηγούν αυτή τη μεταστροφή στην επενδυτική διάθεση, πολλοί μετέχοντες στην αγορά αποδίδουν το αρνητικό κλίμα στην είδηση πως ένας κορυφαίος trader πετρελαίου, ο Andy Hall, αναγκάστηκε να βάλει λουκέτο στο fund του λόγω των τεράστιων απωλειών που υπέστη από τις πολύ χαμηλές τιμές του πετρελαίου.

Ο Andy Hall, ο οποίος κάποτε ήταν γνωστός στοχώρο των traders πετρελαίου ως «Θεός», έκλεισε, σύμφωνα με το Bloomberg, το μεγαλύτερο hedge fund του λόγω της τεράστιας ζημιάς που υπέστη το πρώτο εξάμηνο του 2017.Ας σημειωθεί ότι η «ναυαρχίδα» του Hall, το Astenbeck Master Commodities Fund II, υπέστη ζημία 30% το πρώτο εξάμηνο του έτους, αν και εκπρόσωπος της εταιρείας με τον οποίο ήρθε σε επαφή το Bloomberg, αρνήθηκε να σχολιάσει.

Όπως φέρεται να αναφέρει σε επιστολή του προς τους επενδυτές του Astenbeck Master Commodities Fund II , ο Hall, η παγκόσμια αγορά πετρελαίου έχει «επιδεινωθεί αισθητά», ενώ προβλέπει ότι οι τιμές του αργού αναμένεται να καθηλωθούν στα επίπεδα των 50 δολαρίων το βαρέλι ή και ακόμα πιο κάτω για μεγάλο διάστημα,.

Η φήμη του Hall προήλθε κατά την διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης όταν η Citigroup αποκάλυψε πως έβγαλε σε ένα χρόνο 100 εκατ. δολάρια από το trading πετρελαίου για την αμερικανική τράπεζα. Είχε ξεκινήσει την καριέρα του την δεκαετία του 1970, περνώντας, μεταξύ άλλων, από την BP, καθώς και από τον θρυλικό οίκο Phibro Energy Inc., όπου ήταν διευθύνων σύμβουλος.

Όπως δήλωσε σοκαρισμένος από την είδηση ο Danilo Onorino, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Dogma Capital, το κλείσιμο του fund του Hall είναι το τέλος μιας εποχής. «Είναι ένας από τους κορυφαίους trader πετρελαίου στον κόσμο», πρόσθεσε.

Σήμερα, οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν στις ασιατικές αγορές, καθώς οι τιμές πιέζονται από την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου στις ΗΠΑ, αλλά και στις χώρες-μέλη του ΟΠΕΚ.

Οι τιμές του αμερικανικού αργού πετρελαίου καταγράφηκαν στα 48,95 δολάρια το βαρέλι, μειωμένες κατά 8 σεντς ή 0,2% από το χθεσινό κλείσιμο.

Οι τιμές του πετρελαίου διεθνούς προέλευσης, τύπου Brent, μειώθηκαν κατά 8 σεντς ή 0,15% στα 51,93 δολάρια, από το τελευταίο κλείσιμο.