Η γαλλική ενεργειακή εταιρεία Total δήλωσε σήμερα ότι ξεκίνησε την παραγωγή από κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα, κάτι που όπως εκτιμά θα συμβάλει στην ανάπτυξή της στην περιοχή. Η εταιρεία δήλωσε ότι άρχισε την παραγωγή από τα πεδία Edradour και Glenlivet στη θαλάσσια περιοχή των νήσων Shetland. Η παραγωγική ικανότητα είναι περίπου 56.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως.

Η γαλλική ενεργειακή εταιρεία Total δήλωσε σήμερα ότι ξεκίνησε την παραγωγή από κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου στη Βόρεια Θάλασσα, κάτι που όπως εκτιμά θα συμβάλει στην ανάπτυξή της στην περιοχή.

Η εταιρεία δήλωσε ότι άρχισε την παραγωγή από τα πεδία Edradour και Glenlivet στη θαλάσσια περιοχή των νήσων Shetland. Η παραγωγική ικανότητα είναι περίπου 56.000 βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου ημερησίως.

Ο Arnaud Breuillac, επικεφαλής έρευνας και ανάπτυξης της Total, δήλωσε ότι οι συνθήκες της αγοράς ήταν ευνοϊκές για νέες εξελίξεις και το κόστος έναρξης της παραγωγής ήταν κατά 30% μειωμένο σε σύγκριση με τον αρχικό προϋπολογισμό.

«Η εξέλιξη αυτή θα συμβάλει στην ανάπτυξη της παραγωγής μας στη Βόρεια Θάλασσα», ανέφερε σε δήλωσή του.

Το ενδιαφέρον για την περιοχή έχει ανανεωθεί τη φετινή χρονιά. Η North Atlantic Drill Ltd. σύναψε συμφωνία με την Siccar Point Energy, εταιρεία εξερεύνησης και παραγωγής, για να ερευνήσουν τα ύδατα δυτικά των Sheltand τον Ιούνιο. Η Siccar Point δήλωσε ότι περισσότερα από 100 εκατομμύρια βαρέλια ανακτήσιμων αποθεμάτων έχουν ήδη ανακαλυφθεί εκεί.

Αν και τα περιφερειακά κοιτάσματα φθάνουν στην ηλικία ωρίμανσης, η βρετανική BP δήλωσε ότι σκοπεύει να διπλασιάσει την παραγωγή της στη Βόρεια Θάλασσα σε 200.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως μέχρι το 2020.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας περιφερειακής ανασυγκρότησης Quad 204, η BP ξεκίνησε νέα παραγωγή πετρελαίου από την περιοχή Schiehallion -δυτικά των Shetland- στη Βόρεια Θάλασσα τον Μάιο.