Ο δανικός γίγαντας της αιολικής ενέργειας και η κατασκευάστρια εταιρεία καθαρών τεχνολογιών επιδιώκουν να βρουν καλύτερους τρόπους αποθήκευσης της πλεονάζουσας ενέργειας που δημιουργούν οι ανεμογεννήτριες. Όταν δεν πνέουν άνεμοι, αυτή η αποθηκευμένη ισχύς θα αξιοποιείται αποτελεσματικά, κάτι για το οποίο, ωστόσο, απαιτείται ηλεκτρική ενέργεια.

Ο δανικός γίγαντας της αιολικής ενέργειας και η κατασκευάστρια εταιρεία καθαρών τεχνολογιών επιδιώκουν να βρουν καλύτερους τρόπους αποθήκευσης της πλεονάζουσας ενέργειας που δημιουργούν οι ανεμογεννήτριες.

Όταν δεν πνέουν άνεμοι, αυτή η αποθηκευμένη ισχύς θα αξιοποιείται αποτελεσματικά, κάτι για το οποίο, ωστόσο, απαιτείται ηλεκτρική ενέργεια.

Η Vestas έχει αφήσει να εννοηθεί ότι συνεργάζεται με μια σειρά άλλων επιχειρήσεων για την ανάπτυξη παρόμοιων λύσεων αποθήκευσης ενώ η Tesla έχει αρχίσει πρόσφατα να επεκτείνει τις χρήσεις των μπαταριών της εκτός των ηλεκτρικών οχημάτων (EVs) και των ηλιακών μονάδων Powerwall.

Ένας εκπρόσωπος της Vestas δήλωσε: «Σε πολλά έργα, η Vestas αξιοποιεί διαφορετικές τεχνολογίες αποθήκευσης ενέργειας σε συνεργασία με εξειδικευμένες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Tesla, με σκοπό να διερευνήσει και να ελέγξει πώς ο τομέας των ανεμογεννητριών και αυτός της αποθήκευσης ενέργειας μπορούν να εργαστούν από κοινού σε λύσεις βιώσιμης ενέργειας που μπορούν να μειώσουν το κόστος».