Η Γαλλία Σκοπεύει να Απαγορεύσει την Παραγωγή Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Έως το 2040

Η Γαλλία Σκοπεύει να Απαγορεύσει την Παραγωγή Πετρελαίου και Φυσικού Αερίου Έως το 2040
energia.gr
Τετ, 6 Σεπτεμβρίου 2017 - 14:46
Η Γαλλία πρόκειται να παρουσιάσει νέο νόμο με τον οποίο θα απαγορεύει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως και τις έρευνες υδρογονανθράκων μέχρι το 2040 στα ηπειρωτικά και υπερπόντια εδάφη της. Παράλληλα, αναφέρεται ότι οι εν ισχύ άδειες εξορύξεων δε θα ανανεωθούν, Όπως αναφέρουν σε άρθρο τους οι Financial Times, η γαλλική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί την Τετάρτη.

Η Γαλλία πρόκειται να παρουσιάσει νέο νόμο με τον οποίο θα απαγορεύει την παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου, όπως και τις έρευνες υδρογονανθράκων μέχρι το 2040 στα ηπειρωτικά και υπερπόντια εδάφη της. Παράλληλα, αναφέρεται ότι οι εν ισχύ άδειες εξορύξεων δε θα ανανεωθούν,

Όπως αναφέρουν σε άρθρο τους οι Financial Times, η γαλλική κυβέρνηση επιβεβαίωσε ότι το σχέδιο νόμου θα κατατεθεί την Τετάρτη.

Παρόλο που έχει ίσως συμβολικό χαρακτήρα, δεδομένου ότι η γαλλική παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου αντιστοιχεί σε ένα πολύ μικρό ποσοστό της εθνικής κατανάλωσης, με την πλειονότητα να καλύπτεται από εισαγωγές, ο νόμος θα αποτελέσει μια ακόμη κίνηση της Γαλλίας προς την εκπλήρωση των δεσμεύσεών της στο πλαίσιο της Συμφωνίας του Παρισιού για το κλίμα.

Βασίζεται επίσης στις εξαγγελίες που έγιναν τον Ιούλιο στο πλαίσιο του εθνικού Σχεδίου για το Κλίμα, το οποίο δεσμεύεται να «αφήσει τα ορυκτά καύσιμα στο υπέδαφος» και να απαγορεύσει τα σχέδια έρευνας υδρογονανθράκων, ώστε μέχρι το 2040 η Γαλλία να μην παράγει πλέον καθόλου πετρέλαιο, φυσικό αέριο ή άνθρακα. "

Στο πλαίσιο αυτού του σχεδίου, ο νέος υπουργός περιβάλλοντος της Γαλλίας Nicolas Hulot είχε ήδη ανακοινώσει την πρόθεσή του να θέσει τέλος στην πώληση βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων οχημάτων στη χώρα μέχρι το 2040.