Η νορβηγική Statoil ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι εγκατέστησε την τελευταία ανεμογεννήτρια του αιολικού πάρκου Dudgeon στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η εταιρεία δήλωσε ότι αυτή την εβδομάδα είδε την τελευταία από τις 67 ανεμογεννήτριες να εγκαθίσταται στην αιολική μονάδα Dudgeon που βρίσκεται 32 χιλιόμετρα από την ακτή του Norfolk στην Αγγλία.

Η νορβηγική Statoil ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι εγκατέστησε την τελευταία ανεμογεννήτρια του αιολικού πάρκου Dudgeon στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η εταιρεία δήλωσε ότι αυτή την εβδομάδα είδε την τελευταία από τις 67 ανεμογεννήτριες να εγκαθίσταται στην αιολική μονάδα Dudgeon που βρίσκεται 32 χιλιόμετρα από την ακτή του Norfolk στην Αγγλία. Το σύνολο των ανεμογεννητριών έχει πλέον τεθεί σε λειτουργία και παράγει ηλεκτρική ενέργεια.

Κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, το αιολικό πάρκο θα παράσχει ηλεκτρική ενέργεια σε 410.000 νοικοκυριά στην Αγγλία, σημειώνει η νορβηγική εταιρεία

Το αιολικό πάρκο ολοκληρώθηκε σύμφωνα με το προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα και με μικρότερο κόστος από τον αρχικό προϋπολογισμό ύψους του 1,95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που είχε καταρτιστεί το 2014, οπότε και είχε ληφθεί η απόφαση για την επένδυση.

Περισσότερο από το 40% της δημιουργίας αξίας από το έργο του Dudgeon αποδίδεται σε τοπικούς προμηθευτές, ενώ δημιουργούνται περίπου 70 θέσεις εργασίας στην Αγγλία με ορίζοντα εικοσιπενταετίας.

Η Statoil είναι ο φορέας εκμετάλλευσης με μερίδιο 35%. Η Statkraft και η Masdar είναι εταίροι με ποσοστό συμμετοχής 30% και 35% αντίστοιχα.