Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης ενημερώθηκε ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ότι πετρελαιοκηλίδα που προέρχεται από το ναυάγιο του μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» κατευθύνεται προς τις ακτές της Πειραϊκής
Νωρίς το απόγευμα της Τρίτης ενημερώθηκε ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης ότι πετρελαιοκηλίδα που προέρχεται από το ναυάγιο του μικρού δεξαμενόπλοιου «ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ» κατευθύνεται προς τις ακτές της Πειραϊκής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος-Ελληνική Ακτοφυλακή "μετά την άμεση αντίδραση του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και της πλοιοκτήτριας εταιρίας, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες στεγανοποίησης του ναυαγίου, ενώ από την ιδιωτική εταιρεία στην οποία έχουν ανατεθεί οι εργασίες απορρύπανσης έχει κατατεθεί σχέδιο απάντλησης καυσίμων στη Λιμενική Αρχή Πειραιά, προκειμένου να αξιολογηθεί και στη συνέχεια να εκκινήσουν οι εργασίες απάντλησης του φορτίου του πλοίου.
Στην περιοχή του ναυαγίου ενισχύονται τα σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ που επιχειρούν επί τόπου, ενώ στη Σαλαμίνα, κατόπιν συνεννόησης του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την πλοιοκτήτρια εταιρία, έχουν σταλεί επιπλέον τρία βυτιοφόρα οχήματα, για να βοηθήσουν στην απορρύπανση των ακτών.

Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή του ναυαγίου συνεχίζουν να επιχειρούν πλωτός γερανός, ρυμουλκό και παράκτια αντιρρυπαντικά σκάφη αναδόχου εταιρείας εργασιών απορρύπανσης."

Επίσης εκτιμάται ότι η ρύπανση των ακτών της Σαλαμίνας έγινε κατά τη διάρκεια της βύθισης του δεξαμενόπλοιου λόγω των νοτίων ανέμων που έπνεαν εκείνη την ώρα στο σημείο.

(από tovima.gr)