Διαδοχικές Συναντήσεις Τσίπρα - Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Κάρλος Μοέδας

Διαδοχικές Συναντήσεις Τσίπρα - Μητσοτάκη με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Κάρλος Μοέδας
energia.gr
Τρι, 26 Σεπτεμβρίου 2017 - 10:09
Την αναγνώριση της Επιτροπής για την προτεραιότητα που δίνει η ελληνική κυβέρνηση στην έρευνα και την καινοτομία, καθώς και για την επιταχυνόμενη κάλυψη του χάσματος καινοτομίας που χώριζε την Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, εξέφρασε ο Ευρωπαίος επίτροπος Έρευνας, Επιστήμης και Καινοτομίας, Κάρλος Μοέδας προς τον Αλέξη Τσίπρα

Την αναγνώριση της Επιτροπής για την προτεραιότητα που δίνει η ελληνική κυβέρνηση στην έρευνα και την καινοτομία, καθώς και για την επιταχυνόμενη κάλυψη του χάσματος καινοτομίας που χώριζε την Ελλάδα από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, εξέφρασε ο Ευρωπαίος επίτροπος Έρευνας, Επιστήμης και Καινοτομίας, Κάρλος Μοέδας προς τον Αλέξη Τσίπρα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού.

Στη συνάντηση που είχε χθες ο πρωθυπουργός με τον Ευρωπαίο επίτροπο τονίστηκε η σημασία των ευρωπαϊκών επενδύσεων στην καινοτόμο επιχειρηματικότητα και την οικονομία της γνώσης, ως αναγκαίας οδού για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ελλάδας και τη διατήρηση της ανταγωνιστικότητας της Ευρώπης σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε αυτή την κατεύθυνση, συμφωνήθηκε πως είναι αναγκαίο να μην μειωθεί ο προϋπολογισμός της ΕΕ για την έρευνα και την καινοτομία.

Κατά τη χθεσινή συζήτηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με τον κ. Μοέδας δόθηκε έμφαση στην ανάγκη αλλαγής μοντέλου σε ό,τι αφορά την έρευνα και την καινοτομία, καθώς οι επιδόσεις της Ελλάδας σήμερα υπολείπονται σημαντικά των περισσοτέρων μελών της Ε.Ε, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου του κόμματος.

«Τόσο το ποσοστό του Α.Ε.Π. που πηγαίνει σε έρευνα και καινοτομία, όσο και η συμβολή του ιδιωτικού τομέα είναι πολύ κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και ο Κοινοτικός Επίτροπος, συμφώνησαν στην ανάγκη μείωσης των εμποδίων για ιδιωτική έρευνα και καινοτομία - όπως είναι οι αυξημένοι φόροι και τα χαμηλότερα τραπεζικά δάνεια - και τόνισαν την ανάγκη ενίσχυσης της δικτύωσης μεταξύ Πανεπιστημίων, ερευνητικών κέντρων και επιχειρήσεων. Επεσήμαναν, επίσης, ότι υπάρχει ανάγκη - όπως αναφέρει συχνά και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - ανάπτυξης μιας κουλτούρας αξιολόγησης, ώστε να υπάρχει συνεχής βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρονται», συνεχίζει το δελτίο τύπου.