Ο όμιλος Renault και η ολλανδική ‘startup’ Jedlix έχουν καταλήξει σε συμφωνία με την οποία η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία αποκτά το 25% του κεφαλαίου της Jedlix, η οποία ιδρύθηκε από τον όμιλο Eneco και ειδικεύεται στην έξυπνη και βιώσιμη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Ο όμιλος Renault και η ολλανδική ‘ startup’ Jedlix έχουν καταλήξει σε συμφωνία με την οποία η γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία αποκτά το 25% του κεφαλαίου της Jedlix, η οποία ιδρύθηκε από τον όμιλο Eneco και ειδικεύεται στην έξυπνη και βιώσιμη φόρτιση των ηλεκτρικών οχημάτων.

Όπως αναφέρει σε δελτίο τύπο η Renault, η συμφωνία αυτή αποτελεί ένα «σημαντικό βήμα» στη στρατηγική της προκειμένου να καταστεί σημαντικός παράγοντας στον τομέα των ηλεκτρικών οχημάτων.

Οι δύο εταιρείες συνεργάζονται από το 2015 και στο εξής θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για την ανάπτυξη νέων προσφορών για χρήστες ηλεκτρικών οχημάτων. Στο πλαίσιο αυτό, θα αξιοποιηθεί η εμπειρία της Jedlix στον τομέα της έξυπνης φόρτισης και η γνώση του τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας, σε συνδυασμό με τη θέση της Renault στον τομέα της ηλεκτροκίνησης.

Με αυτή τη συμμαχία, η Renault και η Jedlix εισέρχονται δυναμικά στον κόσμο των εφαρμογών για κινητώ τηλέφωνα, προσφέροντας το ZE Smart Charge. Πρόκειται για μια εφαρμογή, διαθέσιμη για λειτουργικά συστήματα iOS και Android, η οποία είναι σε θέση να βελτιστοποιήσει τη διαχείριση της φόρτισης του ηλεκτρικού αυτοκινήτου ώστε οι ιδιοκτήτες να επωφελούνται, κατά το δυνατό, από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και από χαμηλότερες τιμές.


Οι χρήστες καθορίζουν το επίπεδο φόρτισης που χρειάζονται και την ώρα που επιθυμούν να χρησιμοποιήσουν το όχημά τους. Μετά την επίτευξη της ελάχιστης φόρτισης που χρειάζεται ο χρήστης, η εφαρμογή διαχειρίζεται το υπόλοιπο της διαδικασίας σε λειτουργία ‘έξυπνης’ φόρτισης. Επιπλέον, η εφαρμογή ZE Smart Charge επιβραβεύει οικονομικά τους χρήστες για την ευελιξία τους σε σχέση με τις φορτίσεις τους. Κάθε μήνα, ο χρήστης λαμβάνει μία ποσότητα φορτίου, η οποία μπορεί να ισοδυναμεί με μία πλήρη φόρτιση.

Η εφαρμογή ZE Smart Charge θα είναι διαθέσιμη στην Ολλανδία πριν από το τέλος του 2017 και θα κυκλοφορήσει σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες το 2018.

Ο Gilles Normand, αντιπρόεδρος για τα ηλεκτρικά οχήματα της γαλλικής αυτοκινητοβιομηχανίας, δήλωσε ότι ως πρωτοπόρος στην ηλεκτρική κινητικότητα, η Renault επιβεβαιώνει την ηγετική της θέση ξεκινώντας καινοτόμες συνεργασίες. «Με την Jedlix, θα προσφέρουμε νέες υπηρεσίες που καθιστούν ακόμα πιο εύκολη και οικονομικότερη τη φόρτιση και τη χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων».

Ο Ruben Benders, Διευθύνων Σύμβουλος της Jedlix, δήλωσε ότι η συνεργασία με τη Renault θα τους επιτρέψει να δημιουργήσουν την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση σε ότι αφορά στην έξυπνη φόρτιση, αλλά και να προσφέρουν οφέλη σε μεγάλη ομάδα πελατών.