Η ιταλική πολυεθνική πετρελαίου και φυσικού αερίου Eni ανακοίνωσε χθες ότι συμφώνησε να πουλήσει το 98,99% της ουγγρικής Tigaz Zrt στην ελβετική MET Holding AG. Μέσω αυτής της συμφωνίας, η Eni ολοκληρώνει την έξοδο της από τον τομέα του φυσικού αερίου στην Ουγγαρία, σύμφωνα με το σχέδιο διάθεσης και εξορθολογισμού του ενεργητικού της.

Η ιταλική πολυεθνική πετρελαίου και φυσικού αερίου Eni ανακοίνωσε χθες ότι συμφώνησε να πουλήσει το 98,99% της ουγγρικής Tigaz Zrt στην ελβετική MET Holding AG.

Μέσω αυτής της συμφωνίας, η Eni ολοκληρώνει την έξοδο της από τον τομέα του φυσικού αερίου στην Ουγγαρία, σύμφωνα με το σχέδιο διάθεσης και εξορθολογισμού του ενεργητικού της.

«Η διαδικασία εξόδου ξεκίνησε το 2016 με την παραχώρηση των δραστηριοτήτων εμπορίας φυσικού αερίου της Eni στην Ουγγαρία», ανέφερε η εταιρεία.

Σύμφωνα με τη δήλωση, η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης τις δραστηριότητες διανομής αερίου της Eni στην Ουγγαρία μέσω της συμμετοχής στην Tigaz DSO και την Turulgaz.

Η Tigaz διαθέτει και εκμεταλλεύεται δίκτυο μήκους 33.700 χιλιομέτρων στη βορειοανατολική Ουγγαρία, το οποίο αντιπροσωπεύει το 48% της ενέργειας που καταλήγει στο εθνικό δίκτυο.

Η συναλλαγή υπόκειται σε κανονιστική έγκριση από τις αρμόδιες αρχές.