Η Eni κατέγραψε την 21η Δεκεμβρίου την υψηλότερη παραγωγή στην ιστορία της, ύψους 1,9 εκατ. βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως. Σύμφωνα με τη σχετική δήλωση της εταιρείας, το ρεκόρ παραγωγής της Πέμπτης αποτελεί απόδειξη της επιτυχίας του ολοκληρωμένου μοντέλου ερευνών και ανάπτυξης που εκπονήθηκε και υλοποιείται τα τελευταία χρόνια από την Eni.

Η Eni κατέγραψε την 21η Δεκεμβρίου την υψηλότερη παραγωγή στην ιστορία της, ύψους 1,9 εκατ. βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως.

Σύμφωνα με τη σχετική δήλωση της εταιρείας, το ρεκόρ παραγωγής της Πέμπτης αποτελεί απόδειξη της επιτυχίας του ολοκληρωμένου μοντέλου ερευνών και ανάπτυξης που εκπονήθηκε και υλοποιείται τα τελευταία χρόνια από την Eni.

«Σε λιγότερα από τρία χρόνια, έχουμε θέσει στην παραγωγή επτά γιγάντια πεδία, σε συντομότερο χρόνο από αυτόν που προβλεπόταν στο αρχικό χρονοδιάγραμμα και μειώνοντας το κόστος σε ένα εξαιρετικά δυσμενές περιβάλλον τιμών και ενώ ο πετρελαϊκός τομέας επικεντρώθηκε αποκλειστικά στην αναβολή οποιασδήποτε αναπτυξιακής πρωτοβουλίας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Eni, Claudio Descalzi.

Η Eni έχει ξεκινήσει την παραγωγή από το πεδίο East Hub της Αγκόλα, το υπεράκτιο σύμπλεγμα πεδίων Cape Three Points της Γκάνα, το Jangkrik της Ινδονησίας και το πεδίο Zohr της Αιγύπτου, η οποία ανέρχεται επί του παρόντος σε περίπου 310.000 χιλιάδες βαρελιών ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως.