Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν σήμερα, αφού ο φορέας εκμετάλλευσης του αγωγού Forties της Βρετανίας στη Βόρεια Θάλασσα δήλωσε ότι αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Ιανουαρίου μετά τις επισκευές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων. Ο Forties είναι ο μεγαλύτερος από τους πέντε αγωγούς της Βόρειας Θάλασσας που υποστηρίζουν το Brent

Οι τιμές του πετρελαίου υποχωρούν σήμερα, αφού ο φορέας εκμετάλλευσης του αγωγού Forties της Βρετανίας στη Βόρεια Θάλασσα δήλωσε ότι αναμένεται να ξεκινήσει στις αρχές Ιανουαρίου μετά τις επισκευές κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Ο Forties είναι ο μεγαλύτερος από τους πέντε αγωγούς της Βόρειας Θάλασσας που υποστηρίζουν το Brent.

Οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν από τότε που ο αγωγός έκλεισε στις 11 Δεκεμβρίου. Αλλά οι τιμές του πετρελαίου του Brent υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση για την επανεκκίνηση και διαπραγματεύονται 23 σεντς χαμηλότερα και στα 64,33 δολάρια το βαρέλι.

Τα συμβόλαια του αργού West Texas Intermediate (WTI) των ΗΠΑ κινούνται στα 58,02 δολάρια το βαρέλι, μειωμένα κατά 7 σεντς από το τελευταίο κλείσιμο.

Το σύστημα, το οποίο μεταφέρει περίπου 450.000 βαρέλια ημερησίως σε αργό πετρέλαιο στη Βρετανία, μαζί με το ένα τρίτο της συνολικής παραγωγής πετρελαίου φυσικού αερίου στο Ηνωμένο Βασίλειο, έκλεισε μετά από μια συνήθη επιθεώρηση που αποκάλυψε μια ρωγμή σε ένα χερσαίο τμήμα.

Η Ineos στις 13 Δεκεμβρίου αναγκάστηκε να δηλώσει την ύπαρξη ανωτέρας βίας στις παραδόσεις αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου, αναστέλλοντας τις υποχρεώσεις της έναντι πελατών λόγω περιστάσεων που δεν ελέγχονταν.

Η ιδιωτική εταιρεία χημικών που εδρεύει στην Ελβετία αγόρασε το σύστημα αγωγών από την BP στα τέλη Οκτωβρίου.

(πηγή: I Forex /www.capital.gr)