Η British Petroleum (BP) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι πραγματοποίησε νέες ανακαλύψεις πετρελαίου και αερίου σε δύο ξεχωριστές γεωτρήσεις στη Βόρεια Θάλασσα. Ο βρετανικός ενεργειακός κολοσσός εκτιμά ότι θα διπλασιάσει την παραγωγή πετρελαίου του στη Βόρειο Θάλασσα στα 200.000 βαρέλια ημερησίως έως το 2020

Η British Petroleum (BP) ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι πραγματοποίησε νέες ανακαλύψεις πετρελαίου και αερίου σε δύο ξεχωριστές γεωτρήσεις στη Βόρεια Θάλασσα.

Ο βρετανικός ενεργειακός κολοσσός εκτιμά ότι θα διπλασιάσει την παραγωγή πετρελαίου του στη Βόρειο Θάλασσα στα 200.000 βαρέλια ημερησίως έως το 2020, μετά τις νέες ανακαλύψεις, σύμφωνα με τη δήλωση της εταιρείας.

Οι ανακαλύψεις έγιναν στη γεώτρηση Capercaillie, ανατολικά του Aberdeen στην κεντρική Βόρεια Θάλασσα και στη γεώτρηση Achmelvich, δυτικά των Νήσων Shetland.

Επί του παρόντος βρίσκονται σε εξέλιξη δοκιμές για τον προσδιορισμό του όγκου των κοιτασμάτων.

Η γεώτρηση Capercaillie έφτασε σε συνολικό βάθος 3.750 μέτρων και ανακάλυψε ελαφρύ πετρέλαιο και συμπυκνώματα σε ταμιευτήρες που χρονολογούνται στην Παλαιόκαινο εποψή και την Κρητιδική περίοδο, ενώ η γεώτρηση Achmelvich έφτασε σε συνολικό βάθος 2.395 μέτρων και ανακάλυψε πετρέλαιο σε ταμιευτήρες της Μεσοζωικής εποχής, ανέφερε η δήλωση της εταιρείας.

«Είναι συναρπαστικές στιγμές για την BP στη Βόρεια Θάλασσα, καθώς βάζουμε τα θεμέλια μιας αναζωογονημένης δραστηριότητας που αναμένουμε να διπλασιάσει την παραγωγή της σε 200.000 βαρέλια την ημέρα μέχρι το 2020 και να συνεχίσει να παράγει και μετά το 2050», ανέφερε ο Mark Thomas, Περιφερειακός Πρόεδρος της BP για τη Βόρεια Θάλασσα.

Η BP είναι ο αποκλειστικός ιδιοκτήτης της γεώτρησης Capercaillie, ενώ στη γεώτρηση Achmelvich συμμετέχουν η BP με ποσοστό 52,6%, η Shell με 28% και η Chevron με 19,4%.