Slavtcho Neykov: O Επί Σειρά Ετών Γενικός Διευθυντής του Energy Community Κεντρικός Ομιλητής στην Κοινή Ημερίδα ΙΕΝΕ-Eurelectric στις Βρυξέλλες

Slavtcho Neykov: O Επί Σειρά Ετών Γενικός Διευθυντής του Energy Community Κεντρικός Ομιλητής στην Κοινή Ημερίδα ΙΕΝΕ-Eurelectric στις Βρυξέλλες
energia.gr
Παρ, 9 Μαρτίου 2018 - 16:20
Με την εισαγωγική τοποθέτηση ενός από τα πιο πεπειραμένα στελέχη του ενεργειακού τομέα ολόκληρης της ΝΑ Ευρώπης, του κ. Slavtcho Neykov, ξεκίνησε η ημερίδα που διοργάνωσαν από κοινού το ΙΕΝΕ και η Eurelectric στις Βρυξέλλες, την Παρασκευή 9 Μαρτίου, με θέμα “Energy Market Integration and Transition in South-East Europe” ( «Ολοκλήρωση και Μετάβαση της Αγοράς Ενέργειας στη ΝΑ Ευρώπη»)

Με την εισαγωγική τοποθέτηση ενός από τα πιο πεπειραμένα στελέχη του ενεργειακού τομέα ολόκληρης της ΝΑ Ευρώπης, του κ. Slavtcho Neykov, ξεκίνησε η ημερίδα που διοργάνωσαν από κοινού το ΙΕΝΕ και η Eurelectric στις Βρυξέλλες, την Παρασκευή 9 Μαρτίου, με θέμα “Energy Market Integration and Transition in South-East Europe” ( «Ολοκλήρωση και Μετάβαση της Αγοράς Ενέργειας στη ΝΑ Ευρώπη»). Μάλιστα, ο κ. Neykov συντόνισε και την εναρκτήρια συνεδρία. (Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδήλωση εδώ).

Ο κ. Slavtcho Neykov διαθέτει πάνω από 25 έτη συνεχούς εμπειρίας στον ενεργειακό τομέα, στο πλαίσιο της οποίας έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ενέργειας της Βουλγαρίας, Επικεφαλής της Κρατικής Ενεργειακής Ρυθμιστικής Επιτροπής της γειτονικής χώρας, καθώς και ειδικός στην Γραμματεία του Energy Charter στις Βρυξέλλες, καθώς και επί σειρά ετών Γενικός Διευθυντής του Energy Community , με έδρα τη Βιέννη.

Πέρα από τη σταδιοδρομία του ως κρατικούς και διεθνούς αξιωματούχου, ο κ. Neykov έχει υπάρξει μέλος διοικητικών συμβουλίων μιας σειράς επιχειρήσεων του χώρου της ενέργειας.

Πριν την ενασχόληση του με τον ενεργειακό τομέα, εργάστηκε ως εισαγγελέας και νομικός σύμβουλος.

Εκτός από πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο της Σόφιας, ο κ. Slavtcho Neykov διαθέτει διετή μεταπτυχιακό τίτλο στις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις και στις Διεθνείς Οικονομικές Δραστηριότητες, καθώς και Master of Arts στην Ευρωπαϊκή Ολοκλήρωση από το Πανεπιστήμιο του Limerick, στην Ιρλανδία.

Από το τέλος του 2014, είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Energy Management Institute με έδρα τη Σόφια.

Τέλος, ο κ. Neykov είναι Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της EURELECTRIC, στο πλαίσιο της οποίας προεδρεύει της Ομάδας Εργασίας για τη ΝΑ Ευρώπη.