Στο ΣτΕ οι Πολύτεκνοι για τα Εισοδηματικά Κριτήρια στη Χορήγηση Μειωμένου Τιμολογίου στη ΔΕΗ

Στο ΣτΕ οι Πολύτεκνοι για τα Εισοδηματικά Κριτήρια στη Χορήγηση Μειωμένου Τιμολογίου στη ΔΕΗ
του Παναγιώτη Στάθη
Τρι, 27 Μαρτίου 2018 - 18:22
Το Συμβούλιο Επικρατείας καλείται να αποφασίσει για ένα ακόμα θέμα που αφορά σε μειώσεις ή αποκλεισμούς τρίτεκνων και πολύτεκνων από την κρατική μέριμνα που επιβάλλει το σύνταγμα για τις συγκεκριμένες κατηγορίες. Οι πολύτεκνοι εν προκειμένω προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος (8.1.2018), με την οποία τέθηκαν εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση μειωμένου τιμολογίου κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος (ΔΕΗ)

Το Συμβούλιο Επικρατείας καλείται να αποφασίσει για ένα ακόμα θέμα που αφορά σε μειώσεις ή αποκλεισμούς τρίτεκνων και πολύτεκνων από την κρατική μέριμνα που επιβάλλει το σύνταγμα για τις συγκεκριμένες κατηγορίες.

Οι πολύτεκνοι εν προκειμένω προσέφυγαν στο Ανώτατο Δικαστήριο, ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος (8.1.2018), με την οποία τέθηκαν εισοδηματικά κριτήρια για τη χορήγηση μειωμένου τιμολογίου κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος (ΔΕΗ).

Την προσφυγή υπογράφουν η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος και δύο πολύτεκνοι και αφορά στο γεγονός ότι για την εφαρμογή κοινωνικού οικιακού τιμολογίου τίθενται εισοδηματικά κριτήρια, τα οποία συνδέονται με τον αριθμό των μελών της πολύτεκνης οικογένειας. Εν προκειμένω οι προσφεύγοντες έχουν ο ένας 4 ανήλικα παιδιά και ο δεύτερος 2 ανήλικα και 2 ενήλικα παιδιά. Όπως λένε, δεν πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος γιατί το οικογενειακό τους εισόδημα το περασμένο έτος είναι πάνω από 31.500 ευρώ και η ακίνητη περιουσία τους υπερβαίνει τα 180.000 ευρώ. Έτσι, οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν, λόγω εισοδηματικών κριτηρίων.

Το ΣτΕ θα κρίνει επίσης και την προσφυγή που αφορά στη θέσπιση εισοδηματικών ορίων και κριτηρίων για τη χορήγηση του επιδόματος στους πολυτέκνους.

(από www.capital.gr)