Σχετικά με το ζήτημα της παραλίας του Σχινιά και την κατεδάφιση των παράνομων κατασκευών, ο αναπληρωτής ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε ότι αποτελεί την οριστική επίλυση μιας εκκρεμότητας 20 χρόνων, για την οποία έγιναν πολλά πολιτικά παιχνίδια, μέχρι και αντισυνταγματική νομοθέτηση το 2014

Σχετικά με το ζήτημα της παραλίας του Σχινιά και την κατεδάφιση των παράνομων κατασκευών, ο αναπληρωτής ΥΠΕΝ Σωκράτης Φάμελλος ανέφερε ότι αποτελεί την οριστική επίλυση μιας εκκρεμότητας 20 χρόνων, για την οποία έγιναν πολλά πολιτικά παιχνίδια, μέχρι και αντισυνταγματική νομοθέτηση το 2014.

Ο Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7 πρόσθεσε ότι «Όλα αυτά όμως ανήκουν στο παρελθόν και η χώρα μας δεν θα πληρώσει πρόστιμο για τον Σχινιά, γιατί και αυτή ήταν μια υπόθεση που είχε πάει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για παραβίαση του ευρωπαϊκού περιβαλλοντικού δικαίου, αλλά και για μια σοβαρότατη προσβολή ενός από τους σημαντικότερους οικοτόπους που έχουμε στην Ελλάδα. Δεν ήταν εύκολο να διευθετηθεί το θέμα. Κάναμε μια δύσκολη συζήτηση για οκτώ μήνες με τους ιδιοκτήτες των ταβερνών, οι οποίοι φυσικά ήταν γνώστες ότι εδώ και χρόνια είχαν μια οριστική απόφαση κατεδάφισης. Yπήρχε μεγάλη παραβατικότητα στη συγκεκριμένη περίπτωση. Ακόμα και απόβλητα αμιάντου υπήρχαν μέσα στο δάσος. Και μιλάμε για ένα από τα δύο μοναδικά δάση κουκουναριάς που υπάρχουν στην Ελλάδα. Ένα δάσος που έφθινε με την ανθρώπινη παρουσία, τουλάχιστον όσο κυκλοφορούσαν μέσα σε αυτό αυτοκίνητα σε αυθαίρετους δρόμους πάνω στο ριζικό σύστημα της κουκουναριάς, όπου αφαιρούνταν αυθημερόν όλες οι μπάρες διακοπής κυκλοφορίας που τοποθετούσε ο Φορέας Προστασίας της περιοχής».