Η BP, μέσω έκθεσής της που δημοσίευσε τη Δευτέρα, αναλαμβάνει ρητή δέσμευση να εργαστεί προκειμένου να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στην κατεύθυνση ενός μέλλοντος με χαμηλή εξάρτηση από τον άνθρακα.

Η BP, μέσω έκθεσής της που δημοσίευσε τη Δευτέρα, αναλαμβάνει ρητή δέσμευση να εργαστεί προκειμένου να μειώσει τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στην κατεύθυνση ενός μέλλοντος με χαμηλή εξάρτηση από τον άνθρακα.

Η έκθεση υπό τον τίτλο Advancing the Energy Transition (σ.σ. Προωθώντας την Ενεργειακή Μετάβαση), παρουσιάζει το λεπτομερές πλαίσιο δράσης της BP με σκοπό να υλοποιήσει της δέσμευσή της για τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου στις δραστηριότητές της, τη βελτίωση των προϊόντων της ώστε να βοηθήσει τους πελάτες της να μειώσουν τις εκπομπές τους και τη δημιουργία δραστηριοτήτων με χαμηλές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Η έκθεση ορίζει, επίσης, σαφείς βραχυπρόθεσμους στόχους για τον περιορισμό των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου στις δραστηριότητες της BP. Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτοί οι στόχοι είναι συγκεκριμένοι, μετρήσιμοι και σχεδιάζεται να επιτευχθούν έως το 2025.

Η BP σκοπεύει μέχρι το 2025 να διατηρήσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου από τις δραστηριότητές της σε επίπεδα ίσα ή χαμηλότερα αυτών του 2015, παρά το σχεδιασμό για ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της τα επόμενα χρόνια, ανέφερε η έκθεση.

Η εταιρεία επιδιώκει να το επιτύχει αυτό με την υιοθέτηση βιώσιμων μειώσεων των εκπομπών σε όλες τις δραστηριότητές της, περιορίζοντας την ένταση των εκπομπών μεθανίου από τις δρασητριότητες πετρελαίου και φυσικού αερίου και χρησιμοποιώντας έργα αντιστάθμισης άνθρακα.

Η BP στοχεύει στην εφαρμογή βιώσιμων μειώσεων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 3,5 εκατ. τόνους ισοδύναμου διοξειδίου του άνθρακα ετησίως σε όλες τις δραστηριότητές της ως το 2025, σύμφωνα με την έκθεση.

Σύμφωνα με την έκθεση, «η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε όλες τις δραστηριότητες με την υποστήριξη της νέας τεχνολογίας, ο περιορισμός της έντασης των εκπομπών μεθανίου και η μείωση των εκπομπών από τους τομείς του πετρελαίου και του φυσικού αερίου αναμένεται να οδηγήσει σε μόνιμες και ποσοτικά μετρήσιμες μειώσεις των εκπομπών».

«Ως βασικό μέρος αυτής της δέσμευσης, η BP είναι αποφασισμένη να μειώσει τις εκπομπές μεθανίου -κύριου συστατικού του φυσικού αερίου, αλλά και ένα ισχυρό αέριο θερμοκηπίου- στις δραστηριότητές της. Η BP στοχεύει στον περιορισμό της έντασης του μεθανίου, δηλαδή των εκπομπών μεθανίου από τις δραστηριότητές της που διοχετεύουν φυσικό αέριο στην αγορά ως ποσοστό αυτών των όγκων αερίου, στο 0,2% σε όλες τις δραστηριότητες πετρελαίου και φυσικού αέριου», ανέφερε η έκθεση.