Ένας από τους βασικούς ομιλητές σε ένα από τα πλέον κορυφαία συνέδρια στον κλάδο του φυσικού αερίου διεθνώς, το FLAME 2018, ήταν o καθηγητής της Οξφόρδης Dieter Helm. To FLAME διεξήχθη εφέτος στο Άμστερνταμ από τις 14 έως και τις 17 Μαΐου και συγκέντρωσε διακεκριμένα στελέχη από τις μεγαλύτερες εταιρείες φυσικού αερίου σε ολόκληρο τον κόσμο, κυβερνητικούς αξιωματούχους, ακαδημαϊκούς, ερευνητές κλπ

O καθηγητής Helm είναι οικονομολόγος ο οποίος ειδικεύεται σε θέματα επιχειρήσεων κοινής ωφελείας, υποδομών, νομοθετικών ρυθμίσεων και περιβάλλοντος. Το επιστημονικό έργο του επικεντρώνεται στους τομείς ενέργειας, ύδατος, επικοινωνιών και μεταφορών στην Βρετανία και στην ηπειρωτική Ευρώπη. Είναι καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης καθώς και στο New College της Οξφόρδης.

Τον Δεκέμβριο του 2015 ο Dieter επαναδιορίστηκε ως Ανεξάρτητος Πρόεδρος της Natural Capital Committee.

Κατά το έτος 2011, ο Dieter συνέδραμε το έργο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο να συνταχθεί ο Ενεργειακός Οδικός Χάρτης 2050  (Energy Roadmap 2050), τόσο ως ειδικός σύμβουλος του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την Ενέργεια, όσο και ως Πρόεδρος του Ad Hoc Advisory Group για τον Οδικό Χάρτη. Έχει προσφέρει, επίσης, τις υπηρεσίες του προς την κυβέρνηση της Πολωνίας την περίοδο που η χώρα προήδρευε του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Dieter είναι Associate Editor του Oxford Review of Economic Policy. Είναι, επίσης, Διευθυντής του Aurora Energy Research, της κορυφαίας εταιρείας ενεργειακών μοντέλων, ενώ κατέχει και τη θέση του Επίτιμου Αντιπρόεδρου του Berkshire, Buckinghamshire and Oxfordshire Wildlife Trust.

Η πρόσφατη βιβλιογραφία του Dieter περιλαμβάνει τίτλους όπως είναι: 
Burn Out: The Endgame for Fossil Fuels, The Carbon crunch: Revised and Updated and Natural Capital: Valuing the Planet. Τα βιβλία του αποτελούν εκδόσεις του Yale University Press.

Ειδικότερα, το Nature in the Balance, που συνέγραψε με τον Cameron Hepburn, εξεδόθη στις αρχές του 2014 από το Oxford University Press.