Η Ενέργεια Προνομιακός Τομέας για Ενίσχυση της Συνεργασίας Μεταξύ Ελλάδας και Βοσνίας - Ερζεγοβίνης

Η Ενέργεια Προνομιακός Τομέας για Ενίσχυση της Συνεργασίας Μεταξύ Ελλάδας και Βοσνίας - Ερζεγοβίνης
energia.gr
Τρι, 22 Μαΐου 2018 - 14:07

Η ενέργεια, από κοινού με τον τουρισμό και τις μεταφορές, αποτελεί προνομιακό τομέα για την περαιτέρω ανάπτυξη της συνεργασίας της Ελλάδας με τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη, όπως επισημάνθηκε στη χθεσινή διμερή συνάντηση.

Στη συνάντηση την ελληνική πλευρά εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Γιάννης Δραγασάκης και τη Βοσνία - Ερζεγοβίνη ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Οικονομικών Σχέσεων της χώρας, Mirko Šarović, ενώ παρών ήταν και ο πρέσβη της Βοσνίας - Ερζεγοβίνης, Branko Dokić.

Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στην περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων και οι δυνατότητες συλλογικής ευημερίας που διανοίγονται από την ενίσχυση της περιφερειακής συνεργασίας.

Ο κ. Δραγασάκης δήλωσε τη στήριξη της Ελληνικής Κυβέρνησης στην ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ. Στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Δραγασάκης υπογράμμισε την ισχυρή βούληση της Ελλάδας αφενός στο να διαδραματίσει προωθητικό ρόλο στην επίλυση των διμερών εκκρεμοτήτων της, αφετέρου στο να συμβάλει ενεργά στο διάλογο για την υπέρβαση των ευρύτερων ανοιχτών ζητημάτων στην περιοχή.