Η κα. Σεργίδη είναι συνεργάτης στο Ερευνητικό Κέντρο Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Υδάτινων Πόρων του Ινστιτούτο Κύπρου όπου είναι επιστημονική υπεύθυνη σε πολλά Ευρωπαϊκά έργα (Interreg ZenH Balkan, the ERANET SUI-Urban Europe/2014, the Horizon SOCLIMPACT, the COST ENGAGER), καθώς και Coordinator of the Built Environment, EEWC, ενώ διεξάγει, παράλληλα, έρευνα στην Αρχιτεκτονική, την Ενέργεια και το Αστικό Περιβάλλον. Προηγουμένως διετέλεσε καθηγήτρια στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου στο Τμήμα Επιστήμης, Τεχνολογίας και Περιβάλλοντος.
Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα και οι δραστηριότητές της δρ. Σεργίδη επικεντρώνονται στο τομέα της Βιοκλιματικής Αρχιτεκτονικής και του ενεργειακού σχεδιασμού για θερμική άνεση, ενεργειακή αποδοτικότητα και βιωσιμότητα στα κτήρια. Έχει δημοσιεύσει πληθώρα επιστημονικών συγγραμμάτων και έχει κερδίσει πολλές εθνικές και διεθνείς διακρίσεις, υποτροφίες και βραβεία. Το 1994 διακρίθηκε για την έρευνα της «Μηδέν Ενέργεια για την κατοικία της Κύπρου». Απέκτησε το Διδακτορικό και το Master της στα θέματα «Αρχιτεκτονική, Ενέργεια και Περιβάλλον», στο Architectural Association School of Architecture του Λονδίνου (ΑΑ), όπου είχε σπουδάσει Αρχιτεκτονική και Planning σε μεταπτυχιακό επίπεδο.
Η κα Σεργίδη είναι πρόεδρος του Διεθνούς Οργανισμού Ηλιακής Ενέργειας-Κύπρου (ΔΟΗΕ), μέλος του Συμβουλίου του ΔΟΗΕ και ΔΟΗΕ-Ευρώπης, του οποίου διετέλεσε πρόεδρος. Έχει δώσει πολλές διαλέξεις στην Κύπρο και σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού για θέματα Αρχιτεκτονικής, ενέργειας και περιβάλλοντος. Διετέλεσε, επίσης, σύμβουλος κοινοβουλευτικών επιτροπών της Κυπριακής Δημοκρατίας και επιστημονικός εκπρόσωπος στις Εθνικές επιστημονικές και τεχνικές Διακυβερνητικές Συνεργασίες με Ελλάδα και Κίνα.
Η δρ. Σεργίδη είναι συντάκτης και κριτής σε επιστημονικά περιοδικά και διεθνή συνέδρια. Οργανώνει σεμινάρια και συνέδρια στην Κύπρο και διεθνώς και κάνει παρουσιάσεις σε διεθνή συνέδρια στα οποία είτε προεδρεύει, είτε είναι κύρια προσκεκλημένη ομιλήτρια όπως επίσης συχνά και μέλος των οργανωτικών και επιστημονικών επιτροπών.