Την εκτίμηση ότι η διείσδυση της ηλεκτροκίνησης δεν θα είναι τόσο γοργή όσο αναμένουμε, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων, Μιχάλης Βερροιόπουλος μιλώντας την Παρασκευή το πρωί στο συνέδριο του Economist.

«Δύσκολα η Ευρώπη θα αποχωριστεί τους κινητήρες καύσης. Μην εκπλαγείτε αν η διείσδυση των ηλεκτροκινητήρων δεν γίνει τόσο γρήγορα παρ' όλο αυτό είναι το μέλλον», σημείωσε.

Ο κ. Βερροιόπουλος επεσήμανε ότι η ζήτηση ενέργειας δεν θα σημειώσει άλματα μέχρι το 2025 ως απόρροια της ήπιας ανάπτυξης, των μέτρων εξοικονόμησης και «δημογραφικής κατιούσας».

Οι περισσότερες επενδύσεις κατευθύνονται προς την εξοικονόμηση, τα δίκτυα και την έξυπνη διαχείριση ενώ όπως τόνισε όσον αφορά ειδικά στην ενεργειακή αναβάθμιση, για να πιάσει η χώρα το στόχο του 2030 δεν αρκεί ο αριθμός των 25.000 κατοικιών αλλά μέσα στα επόμενα χρόνια ο αριθμός τους πρέπει να διπλασιαστεί».

Μεταξύ των προτάσεων που παρέθεσε ο κ. Βερροιόπουλος για τη στρατηγική που πρέπει να ακολουθήσει η χώρα συγκαταλέγονται και η όσο το δυνατόν αποδοτικότερη ανάπτυξη των ήδη επενδεδυμένων κεφαλαίων στις υφιστάμενες υποδομές και η απαλλαγή από γραφειοκρατικές αγκυλώσεις. Όπως ανέφερε, απαιτούνται προσεκτικός χρονισμός στην εγκατάσταση ΑΠΕ, προσεκτικός σχεδιασμός της αγοράς φυσικού αερίου, αυστηρή ρυθμιστική εποπτεία, προσεκτικές αποφάσεις για μελλοντικές επενδύσεις σε ΑΠΕ.

 

(insider.gr)