Ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός Total, πέραν του τμήματος πώλησης λιπαντικών που διαθέτει στη χώρα μας, εξετάζει τη διεύρυνση των επενδύσεών του στην ελληνική αγορά ενέργειας.

Μιλώντας στο συνέδριο του Economist, ο αντιπρόεδρος της Total Exploration & Production, υπεύθυνος για την Κασπία και τη Νότια Ευρώπης, Bernard Clement, έκανε λόγο για νέες εταιρικές συνεργασίες στην Ελλάδα μέσω των Ελληνικών Πετρελαίων και της Edison, δίνοντας έμφαση στα έργα εξόρυξης

Ο κ. Clement στην τοποθέτησή του επεσήμανε ότι τα project ξεκινούν με τον προσδιορισμό της δυναμικότητας μιας περιοχής και μετά προσδιορίζονται τα σημεία εξόρυξης, ενώ στη συνέχεια γίνεται η έρευνα. Όλη αυτή η διαδικασία διαρκεί 3-4 χρόνια τουλάχιστον.

«Είμαστε σε φάση διερεύνησης με τους εταίρους μας. Χρειαζόμαστε τεχνογνωσία. Με την τεχνογνωσία της Edison και των ΕΛΠΕ σε συνδυασμό και με την εμπειρία της Τotal δημιουργούμε μια πολύ δυνατή ομάδα…» , ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Total δραστηριοποιείται και στην Αίγυπτο, στο Λίβανο, στην Αλγερία κ.α..

O κ. Clement τόνισε επίσης ότι η εταιρεία σε αυτές τις αγορές διασφαλίζει υψηλά περιβαλλοντικά standards και κατέληξε ότι τα σχέδια υπεράκτιας εξόρυξης αερίου είναι σημαντικά, παρόλα αυτά χρειάζονται fast track ενέργειες υποστηριζόμενες από τις τοπικές κοινωνίες και κυβερνήσεις.