Μέσω της στενής συνεργασίας των χωρών της ΝΑ Ευρώπης, συνέχισε η κα. Οικονομοπούλου, θα γίνει δυνατό να επιτευχθούν οι στόχοι της ΕΕ για την ενεργειακή πολιτική, θα υποστηριχθεί το έργο της ενοποίησης των ενεργειακών αγορών και θα αυξηθεί η ασφάλεια στον ενεργειακό εφοδιασμό.
Η Ελληνίδα αξιωματούχος περιέγραψε, τέλος, τα έως τώρα επιτεύγματα των δράσεων της Κομισιόν, όπως είναι, μεταξύ άλλων, η παραχώρηση προτεραιότητας στα έργα-κλειδιά, στην περιοχή και οι ισχυρές δεσμεύσεις σε πολιτικό επίπεδο, ενώ τόνισε πως υπάρχει τεράστια δυναμική για την ανάπτυξη των ΑΠΕ στις χώρες-μέλη του CESEC.
Η κα. Επιστήμη Οικονομοπούλου σπούδασε Πολιτικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Νομικά (Juris Doctor) στο Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ, ενώ παράλληλα έκανε LL.M. στο Δίκαιο της Ενέργειας στη Μεγάλη Βρετανία. Πριν από την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Μάρτιο του 2017, εργάστηκε στον κλάδο της αγοράς και στα ενεργειακά τμήματα διεθνών οργανισμών όπως η ΕΤΑΑ και η Υπηρεσία Ενεργειακού Χάρτη.
Αυτή την περίοδο εργάζεται στη DG Energy Unit B1, στις Βρυξέλλες, για το τμήμα Networks and Regional Initiatives. Είναι υπεύθυνη για τον NS 1 East Electricity Corridor και αρμόδια αξιωματούχος για την Ελλάδα. Συμμετέχει, ακόμη, στην Πρωτοβουλία για τη συνδεσιμότητα και την ενίσχυση της συνεργασίας των χωρών της Κεντρικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης, στον τομέα του φυσικού αερίου (CESEC) - Η συγκεκριμένη Πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2015, στοχεύει στην ισχυροποίηση της αλληλεγγύης μεταξύ των μερών, στην ασφάλεια του εφοδιασμού φυσικού αερίου, καθώς και στην επίτευξη χαμηλότερων τιμών για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις- και είναι υπεύθυνη για την παρακολούθηση της διαδικασίας αδειοδότησης των Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI).