Ο κ. Tim Yeo είναι αναντίρρητα, μια ισχυρή προσωπικότητα στο χώρο της ευρωπαϊκής ενέργειας . Το απέδειξε με την ομιλία του στο Συνέδριο για τον 11ο Διάλογο για την Ενέργεια στη ΝΑ Ευρώπη που πραγματοποιήθηκε στην Θεσσαλονίκη, το διήμερο 26/7 Ιουνίου, 2018 και διοργάνωσε το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ)

Ο πρώην υπουργός Ενέργειας του Ηνωμένου Βασιλείου και μέλος του βρετανικού κοινοβουλίου για περισσότερα από  τριάντα χρόνια είναι, σήμερα, πρόεδρος του New Nuclear Watch Europe.

Ανοίγοντας τις εργασίες της δεύτερης συνεδρίας του ενεργειακού φόρουμ του ΙΕΝΕ , ο κ. Yeo, έθεσε δύο προτεραιότητες για την Ενεργειακή Μετάβαση και την Ενεργειακή Ασφάλεια της περιοχής μας: Την ολοκλήρωση του σχεδίου για την  απανθρακοποίηση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και την απαγκίστρωση των μεταφορών από τα ορυκτά καύσιμα.  Περιέγραψε, ακόμη, το πώς η εξάρτηση της ΝΑ Ευρώπης από τον άνθρακα εξασθενεί την ενεργειακή ασφάλεια της περιοχής και πρότεινε να υπάρξει μια στροφή στην ηλεκτροκίνηση.

Ο Tim Yeo υπήρξε μέλος του βρετανικού κοινοβουλίου  από το 1983-2015. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ως βουλευτή χρημάτισε πρόεδρος της υψηλού κύρους επιτροπής Energy & Climate Change (2010-2015), καθώς και της Environmental Audit Committee (2005-10).

Στο παρελθόν ανέλαβε ως επικεφαλής διαφόρων υπουργείων του βρετανικού στέμματος (1988-1994) συμπεριλαμβανομένου του υπουργείου Περιβάλλοντος (1993-1994) επί κυβερνήσεων του Βρετανού πρωθυπουργού, Τζον Μέιτζορ.

To Νew Nuclear Watch Europe ιδρύθηκε από τον κ. Tim Yeo στα τέλη του 2014, ως μια ομάδα  που εργάζεται για να πείσει τις ευρωπαϊκές χώρες και τις κυβερνήσεις τους για την αναγκαιότητα της πυρηνικής ενέργειας, ως  μια σημαντική και επιθυμητή λύση, που είναι αναγκαία προκειμένου για τη μακροπρόθεσμη ενεργειακή ασφάλεια της Ηπείρου.