Επισφραγίστηκε σήμερα η συμμετοχή της ΔΕΠΑ ως μετόχου στο πρόγραμμα υποδομών του τερματικού σταθμού FSRU της Αλεξανδρούπολης, με την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας από το διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΠΑ, Δημήτρη Τζώρτζη και τον πρόεδρο της GASTRADE, Ιωάννη Αράπογλου. Ο νέος πλωτός τερματικός σταθμός επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (Floating Storage Regasification Unit - FSRU) στην Αλεξανδρούπολη αναμένεται να διασφαλίσει νέες ποσότητες φυσικού αερίου

Οι εν λόγω ποσότητες φυσικού αερίου, θα χρησιμοποιηθούν για την τροφοδοσία της ελληνικής και της περιφερειακής αγοράς της νοτιοανατολικής Ευρώπης, συμβάλλοντας ταυτόχρονα, στη διεύρυνση των πηγών προμήθειας φυσικού αερίου και στην ενεργειακή ασφάλεια.

Όπως ανέφερε ο κ. Αράπογλου, πρόεδρος της Gastrade, «αυτή τη στιγμή υπογράψαμε τη συμμετοχή της ΔΕΠΑ στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας».

Ο κ. Τζώρτζης, πρόεδρος της ΔΕΠΑ, σημείωσε από την πλευρά του «ότι χρειάστηκε χρόνος για να ολοκληρωθεί η συμφωνία η οποία υπεγράφη. Έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε από εδώ και πέρα».

Όσον αφορά στην πορεία του έργου, μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να ολοκληρωθεί το market test, ενώ η τελική απόφαση θα ληφθεί στο τέλος του χρόνου και στο β' εξάμηνο του 2020 θα είναι πλήρως λειτουργικό.