Στην εγκατάσταση αυτή χρησιμοποιείται τεχνολογία ηλεκτρόλυσης νερού, η οποία εξισορροπεί το ηλεκτρικό δίκτυο και αποθηκεύει την πλεονάζουσα ηλεκτρική ενέργεια με τη μορφή υδρογόνου, ώστε να χρησιμοποιηθεί για βιομηχανικές και μεταφορικές ανάγκες. Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο ξεκίνησε το 2016, συντονίζεται από την Air Liquide με χρηματοδότηση από την ευρωπαϊκή σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού Fuel Cells and Hydrogen Joint Undertaking (FCH JU) και την υποστήριξη του Δανέζικου προγράμματος EUDP.
Στο πλαίσιο του έργου αυτού, η Air Liquide ανέπτυξε, κατασκεύασε και λειτουργεί τη μονάδα που παράγει υδρογόνο από την ηλεκτρόλυση νερού καθώς και το κέντρο εμφιάλωσης για τους βιομηχανικούς πελάτες της, που εξυπηρετούνται με παραδόσεις με βυτία. Ο ηλεκτρολύτης, με δυναμικότητα 1,2 MW, επιτρέπει την παραγωγή περίπου 500 κιλών υδρογόνου ημερησίως με μηδενικές εκπομπές CO2. Εκτός από τους βιομηχανικούς πελάτες, το υδρογόνο που παράγεται χρησιμοποιείται για να προμηθεύει το δίκτυο των πέντε σταθμών υδρογόνου που βρίσκονται και λειτουργούν από την Copenhagen Hydrogen Network (CHN), θυγατρική της Air Liquide στη Δανία.
Η Δανία είναι πρωτοπόρος στην ενσωμάτωση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο εθνικό ενεργειακό της μείγμα, με το 40% της ηλεκτρικής της ενέργειας να παράγεται από ανεμογεννήτριες. Αντισταθμίζοντας τη διαλείπουσα παροχή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, το υδρογόνο αποτελεί μια λύση για την αποθήκευση της πλεονάζουσας ηλεκτρικής ενέργειας που απαντά στις προκλήσεις της ενεργειακής μετάβασης.
Ο François Darchis, Αντιπρόεδρος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Air Liquide και υπεύθυνος για θέματα Καινοτομίας, σχολίασε: «Η ενέργεια από υδρογόνο έχει αξιοσημείωτες δυνατότητες ανάπτυξης ώστε να υποστηρίξει την ενεργειακή μετάβαση. Η Air Liquide είναι υπερήφανη που αποτελεί μέρος του έργου HyBalance, το οποίο ενισχύει τη δέσμευση του Ομίλου για ανάπτυξη τεχνολογικών λύσεων που συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής».