Σε νέα, δυναμική φάση ανάπτυξης εισέρχεται η NRG, μετά την ολοκλήρωση της ένταξής της στον Όμιλο Motor Oil. Η εξαγορά του 90% της NRG από τον όμιλο συμφερόντων Βαρδινογιάννη διαμορφώνει ένα νέο τοπίο στην εγχώρια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και δημιουργεί νέα δεδομένα. Τα νέα ανταγωνιστικά προγράμματα της NRG, που μπορούν να συνδυαστούν με την προμήθεια φυσικού αερίου, μεγιστοποιώντας το όφελος για τον τελικό καταναλωτή περιλαμβάνουν προσφορές με 30% δωρεάν ρεύμα και φυσικό αέριο για το σπίτι, για δύο χρόνια, συνδυαστικές ενέργειες για παροχή ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου σε κοινόχρηστους χώρους πολυκατοικιών, προσφορές για επαγγελματίες και επιχειρήσεις

Επίσης, τα νέα προγράμματα της NRG, που είναι προσαρμοσμένα έτσι ώστε να ανταποκρίνονται και να καλύπτουν τις ανάγκες όλων των κατηγοριών καταναλωτών, συνδυάζονται με προωθητικές ενέργειες που μπορούν να προσφέρουν ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά έκπτωσης για την ηλεκτρική ενέργεια και το φυσικό αέριο που καταναλώνεται.

Σήμερα, το μερίδιο αγοράς της NRG ανέρχεται σε ποσοστό 1,3 % και το πελατολόγιο περιλαμβάνει κατά κύριο λόγο επαγγελματίες, με 11.500 μετρητές. Πρωταρχικός στόχος της εταιρείας είναι η ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση του οικιακού και εμπορικού καταναλωτή μέσω παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που καλύπτουν όλες τις ενεργειακές του ανάγκες και η αναπόφευκτη αύξηση του μεριδίου της στη λιανική αγορά.

Τέλος, η NRG διαμορφώνει ειδικές συνδυαστικές ενέργειες για επαγγελματίες και επιχειρήσεις που θα επιλέξουν να γίνουν πελάτες της, τόσο για την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, όσο και φυσικού αερίου, προσφέροντάς έως 25% δωρεάν ρεύμα και έως 20% δωρεάν φυσικό αέριο για την επιχείρησή τους κάθε μήνα για 1 ολόκληρο χρόνο.

Ο κ. Αναστάσιος Λωσταράκος, Γενικός Διευθυντής της NRG δήλωσε: «Η NRG εισέρχεται σε μία νέα εποχή όπου μπορεί να προσφέρει τα πλέον ανταγωνιστικά πακέτα ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου, τόσο στα νοικοκυριά, όσο και στις επιχειρήσεις. Είμαστε εδώ για να προσφέρουμε ολοκληρωμένες λύσεις στους καταναλωτές για όλες τις ενεργειακές τους ανάγκες. Οι συνδυαστικές ενέργειες ηλεκτρισμού και φυσικού αερίου για όλες τις κατηγορίες καταναλωτών αποτελούν την πρώτη από μια σειρά ενεργειών που θα ακολουθήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα, προκειμένου οι καταναλωτές να απολαμβάνουν πολλαπλά οφέλη από τη συνεργασία τους με την NRG».

Στόχος της NRG είναι να εκμεταλλευτεί όσο το δυνατό πιο αποτελεσματικά τη δυναμική που της προσδίδει η ένταξή της στην Motor Oil, καθώς με τις συνέργιες που θα προκύψουν, θα μπορεί να προσφέρει τα πιο ολοκληρωμένα πακέτα για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του οικιακού και εμπορικού καταναλωτή.

Η εταιρεία είχε πωλήσεις 86 εκατ. ευρώ το 2017 και αναμένει 110 εκατ. για το 2018 και λειτουργική κερδοφορία μεταξύ 3 - 4 εκατ. ευρώ. Ο κ. Τζαννετάκης απέφυγε να αναφερθεί στο ακριβές τίμημα που καταβλήθηκε για την εξαγορά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε  ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Motor Oil Hellas κ. Πέτρος Τζαννετάκης. 

Η Μotor Oil η οποία διατηρεί ισχυρή παρουσία στην αγορά λιανικής της ενέργειας με εταιρείες όπως είναι οι AVIN, Coral και Coral Gas, αποκτά τώρα, «μια νέα κόρη», στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, την NRG, ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τζαννετάκης, ο οποίος επισήμανε ότι, ο έως σήμερα όμιλος που επικεντρωνόταν στη ναυτιλία, τις μεταφορές και τη βιομηχανία, εισέρχεται, πλέον, στα σπίτια, με ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο.

Στο περιθώριο της παρουσίασης ο κ. Τζαννετάκης ερωτηθείς σχετικά κλήθηκε να σχολιάσει τις εξελίξεις γύρω από τη ΔΕΠΑ και την αποκρατικοποίηση. Όπως είπε, ο όμιλος διατηρεί τις επιφυλάξεις που διατύπωσε στο υπόμνημά του προς την Επιτροπή Ανταγωνισμού, για την εξαγορά του μεριδίου της Shell από τη ΔΕΠΑ στην ΕΠΑ Αττικής, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Motor Oil Hellas να ενδιαφερθεί για την αποκρατικοποίηση.