Έως την 1η Ιουνίου του 2019 το Μεξικό θα αρχίσει τη διαδικασία ενσωμάτωσης ισχύος, συνολικά, 12,420 μεγαβάτ για την αποθήκευση ενέργειας

Η προσθήκη αυτής της νέας ικανότητας θα βοηθήσει ώστε να υπάρξει περαιτέρω διαθεσιμότητα για την κάλυψη της ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας, που δημιουργήθηκε το καλοκαίρι του 2019, σύμφωνα με την ενημέρωση από το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ηλεκτρικής Ενέργειας.

Η νέα εγκατεστημένη ισχύς θα καλύψει το 13% του λειτουργικού αποθεματικού του Εθνικού Ηλεκτρικού Συστήματος της χώρας, σε περιόδους όπου θα καταγράφεται η μέγιστη ζήτηση.

Η ενέργεια θα προέλθει από 84 νέους σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που θα εγκατασταθούν σε 22 Πολιτείες του Μεξικού. Περίπου 6.380 MW θα προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές, ενώ 6.049 MW θα προέρχονται από συμβατικές πηγές παραγωγής. Αυτές οι μονάδες παραγωγής ενέργειας τέθηκαν σε λειτουργία τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους και θα συνεχίσουν να λειτουργούν έως τον Ιούνιο του 2019.

Το σχέδιο αποσκοπεί στο να καλύψει τη μέγιστη αναμενόμενη ζήτηση ενέργειας για το καλοκαίρι του 2019, που εκτιμάται πως θα ανέλθει στα 48.750 MW, δηλαδή, αυξημένη κατά 4,1% από τη μέση αιχμή της ζήτησης που παρατηρήθηκε στις 6 Ιουνίου και είχε διαμιορφωθεί στα 46,813 MW.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι το Μεξικό μεριμνά, με τις κινήσεις αυτές, να να ενσωματώσει νέες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο δίκτυο, προκειμένου να συμμορφωθεί με το στόχο που έχει θέσει για την παραγωγή καθαρού ηλεκτρισμού, σε ποσοστό 35%. Με τον τρόπο αυτό η χώρα θα αποτρέψει την εκπομπή σχεδόν 6 εκατομμυρίων τόνων CO2 στην ατμόσφαιρα, έως το έτος 2024.