Στα 50 Δολ. το Βαρέλι η Τιμή του Αργού Μακροπρόθεσμα, Προβλέπει ο Υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας

Στα 50 Δολ. το Βαρέλι η Τιμή του Αργού Μακροπρόθεσμα, Προβλέπει ο Υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας
energia.gr
Σαβ, 22 Σεπτεμβρίου 2018 - 10:50

Στην πρόβλεψη ότι η τιμή του πετρελαίου θα μειωθεί μακροπρόθεσμα στα 50 δολάρια το βαρέλι περίπου προέβη ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας Αλέξανδρος Νόβακ σε συνάντηση υπό τον πρωθυπουργό της χώρας Ντμίτρι Μεντβέντεφ την περασμένη Τρίτη, όπως μεταδίδει το ITAR-TASS

"Η τιμή του πετρελαίου θα είναι περίπου 50 δολάρια το βαρέλι μακροπρόθεσμα, πράγμα που σημαίνει ότι η σημερινή αύξηση των τιμών του πετρελαίου, που υπερβαίνει τα 70-80 δολάρια είναι προσωρινή", ανέφερε ο Ρώσος Υπουργός.

Σύμφωνα με τον Νόβακ, η παγκόσμια ζήτηση για αργό πετρέλαιο θα αρχίσει να μειώνεται όταν ο ανταγωνισμός θα ενταθεί, γι 'αυτό και οι χώρες αρχίζουν να ανταγωνίζονται ενεργά ώστε να είναι σε θέση να εκμεταλλευτούν τα αποθέματα υδρογονανθράκων και να τονώσουν την παραγωγή αργού.

Νωρίτερα, το Reuters ανέφερε επικαλούμενο πηγές ότι η Σαουδική Αραβία θέλει η τιμή του πετρελαίου να κυμανθεί μεταξύ 70 και 80 δολ. το βαρέλι, καθώς έτσι "επιτυγχάνει ισορροπία ανάμεσα στη μεγιστοποίηση των εσόδων και τη διατήρηση των τιμών μέχρι τις εκλογές του Κογκρέσου στις ΗΠΑ".

Τα ρωσικά έσοδα από τους φόρους πετρελαίου ενδέχεται να μειωθούν κατά 3,3 τρισεκατομμύρια ρούβλια (48,7 δισεκατομμύρια δολάρια) χωρίς πρόσθετα μέτρα για την τόνωση της παραγωγής στη χώρα, ανέφερε, επίσης, ο Νόβακ.

"Η δυναμική των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού μπορεί να είναι αρνητική από το 2022 και μετά, καθώς το συνολικό ποσό των φόρων ενδέχεται να μειωθεί κατά 3,3 τρισεκατομμύρια ρούβλια (48,7 δισεκατομμύρια δολάρια) ετησίως και οι επενδύσεις - κατά 1,3 τρισεκατομμύρια (ρούβλια) (19,2 δισεκατομμύρια δολάρια)", πρόσθεσε ο Ρώσος Υπουργός Ενέργειας, τονίζοντας, παράλληλα, ότι η τάση είναι αποτέλεσμα του αυξανόμενου κόστους παραγωγής και των υπερβολικά υψηλών φόρων στα πεδία της Δυτικής Σιβηρίας.