Η Total Ενισχύει την Παρουσία της στη Φόρτιση Ηλεκτρικών Οχημάτων με την Εξαγορά της Κορυφαίας Γαλλικής Εταιρείας στον Κλάδο

Η Total Ενισχύει την Παρουσία της στη Φόρτιση Ηλεκτρικών Οχημάτων με την Εξαγορά της Κορυφαίας Γαλλικής Εταιρείας στον Κλάδο
energia.gr
Δευ, 24 Σεπτεμβρίου 2018 - 07:54

Ολοκληρώθηκε η εξαγορά της G2mobility, κορυφαίου προμηθευτή λύσεων φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη Γαλλία, από την Total, όπως ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ο γαλλικός ενεργειακός γίγαντας. "Με αυτή τη συμφωνία, η Total επιταχύνει την ανάπτυξη των εταιρειών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων

από το σχεδιασμό έξυπνων σταθμών φόρτισης μέχρι τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης της κατανάλωσης ενέργειας και την πώληση ολοκληρωμένων υπηρεσιών, ανέφερε το σχετικό δελτίο τύπου.

Μετά από την υπογραφή της συμφωνίας με την G2mobility και τους μετόχους της, συμπεριλαμβανομένης της Bpifrance, γαλλικής εθνικής τράπεζας επενδύσεων, και της Nexans, ηγέτιδας εταιρείας στον τομέα των προηγμένων λύσεων καλωδίωσης και συνδεσιμότητας, "η Total πλέον κατέχει πλήρως την εταιρεία", σύμφωνα με την ανακοίνωση.

"Η Total επιδιώκει την επέκτασή της σε νέες δραστηριότητες στον τομέα των οχημάτων. Μετά από τις εξαγορές της PitPoint στην Ευρώπη το 2017 και του 25% της Clean Energy στις ΗΠΑ φέτος, η οποία μας επέτρεψε να επιταχύνουμε την επέκτασή μας στον τομέα του φυσικού αερίου ως καυσίμου για τα οχήματα, η απόκτηση της G2mobility αποτελεί βασικό βήμα για τη βελτίωση της παρουσίας μας στην φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων", δήλωσε ο Momar Nguer, πρόεδρος μάρκετινγκ και υπηρεσιών στο Total.

"Με μερίδιο αγοράς άνω των 25% στα σημεία φόρτισης για τις τοπικές κυβερνήσεις και αύξηση των εσόδων άνω του 50% πέρυσι, η G2mobility μας δίνει μια νέα δυνατότητα παροχής πιο αποτελεσματικών συστημάτων χρέωσης ηλεκτρικού ρεύματος για B2B [Business-to-Business] και B2C [Business-to-Customer] πελάτες", πρόσθεσε ο Nguer.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του γαλλικού ενεργειακού κολοσσού, για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη της υποδομής για ηλεκτρικά οχήματα, η Total και η Nexans έχουν υπογράψει συμφωνία εταιρικής σχέσης που δίνει συνολική πρόσβαση στην παραγωγική δυναμικότητα και τη βιομηχανική τεχνογνωσία της Nexans.

"Η Nexans θα είναι σε θέση να στηριχθεί στην τεχνολογική ακμή της G2mobility και στο φάσμα των προσφερόμενων υπηρεσιών της Total", ανέφερε.

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nexans, Christopher Guerin, δήλωσε με μεγάλη χαρά ότι συνεργάζεται με την Total ώστε να βοηθήσει στη βελτίωση της υποδομής φόρτισης οχημάτων, που αποτελεί το κλειδί για την υιοθέτηση βιώσιμης κινητικότητας, ιδίως μέσω της πλατφόρμας AGICITY.

Η AGICITY, που ξεκίνησε τον Ιούνιο, είναι μια "σειρά εξειδικευμένων λύσεων που αποσκοπούν στη διευκόλυνση της ανάπτυξης βιώσιμης κινητικότητας σε αστικές, προαστιακές και αγροτικές περιοχές".