Η παραγωγή αργού πετρελαίου των ΗΠΑ ‘σκαρφάλωσε’ πάνω από τα 11 εκατ. βαρέλια ημερησίως, καταγράφοντας νέο ρεκόρ την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε χθες, Τετάρτη, η αμερικανική Υπηρεσία Ενεργειακής Πληροφόρησης (EIA). Η παραγωγή αυξήθηκε κατά 102.000 βαρέλια ημερησίως και έφτασε τα 11,1 εκατ. βαρέλια ημερησίως την εβδομάδα που έληξε στις 21 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της EIA

Το ρεκόρ αυτό αποτελεί, επίσης, την 31η φορά που η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ σημείωσε αύξηση κατά τις τελευταίες 37 εβδομάδες.

Η παραγωγή αργού στην πολιτεία της Αλάσκας αυξήθηκε κατά 2.000 βαρέλια ημερησίως κατά την περίοδο αυτή, ενώ η παραγωγή σε άλλες πολιτείες αυξήθηκε κατά 100.000 βαρέλια ημερησίως.

Τα εμπορικά αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 1,9 εκατ. βαρέλια, ή κατά 0,5%, στα 396 εκατ. βαρέλια για την εβδομάδα που έληξε στις 21 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της EIA. Οι εκτιμήσεις της αγοράς για την περίοδο αυτή έκαναν λόγο για πτώση της τάξης των 1,3 εκατ. βαρελιών.

Τα στρατηγικά αποθέματα πετρελαίου, τα οποία δεν περιλαμβάνονται στα εμπορικά αποθέματα, παρέμειναν αμετάβλητα στα 660 εκατ. βαρέλια.

Τα αποθέματα βενζίνης, από την άλλη πλευρά, αυξήθηκαν κατά 1,5 εκατ. βαρέλια, ή κατά 0,7%, σε 235,7 εκατ. βαρέλια κατά την ίδια περίοδο. Οι εκτιμήσεις της αγοράς για την περίοδο αυτή έκαναν λόγο για αύξηση της τάξης των 0,8 εκατ. βαρελιών.