Από αυτά τα έργα, τα 12 είναι παλαιά και ανακατασκευάζονται εξαρχής και τα υπόλοιπα έξι συνιστούν νέα έργα. Η αποξήλωση των παλαιών αιολικών πάρκων έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και είναι σε εξέλιξη οι εργασίες εγκατάστασης των νέων ανεμογεννητριών. Με την ολοκλήρωση των ελ λόγω έργων, ο όμιλος ΔΕΗ θα έχει αυξήσει κατά 37% την εγκατεστημένη ισχύ του σε έργα ΑΠΕ, στο τέλος του 2019.
Ο πρόεδρος της ΔΕΗ Ανανεώσιμες και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ, Εμμανουήλ Παναγιωτάκης, μετά την υπογραφή της σύμβασης ευχαρίστησε την Εθνική Τράπεζα «για τις προσπάθειες που έχει καταβάλει και για το δάνειο αυτό, αλλά και για το κοινοπρακτικό δάνειο, τα οποία έχουν επιτρέψει το μεν κοινοπρακτικό δάνειο στη ΔΕΗ να διασφαλίσει τη συνέχειά της σε ένα περιβάλλον που μεταβάλλεται διαρκώς και μας δημιουργεί προβλήματα, το δε συγκεκριμένο δάνειο γιατί εξυπηρετεί και υποστηρίζει τη στρατηγική τής στροφής μας προς τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας».
Σημείωσε δε, πως τα προηγούμενα χρόνια, η ατμομηχανή της ανάπτυξης της ΔΕΗ ήταν τα μεγάλα έργα παραγωγής θερμικών σταθμών, λιγνιτικών, αερίου, παλαιότερα των πετρελαϊκών και τα μεγάλα υδροηλεκτρικά, οι γραμμές μεταφοράς και οι γραμμές διανομής, ενώ τώρα η ατμομηχανή της ανάπτυξης της ΔΕΗ θα είναι οι ανανεώσιμες πηγές.
«Η δράση αυτή θα φανεί τα επόμενα χρόνια πάρα πολύ έντονα. Η ΔΕΗ θα γίνει -όπως ήταν στις συμβατικές μορφές- πρωταγωνιστής και στις ανανεώσιμες, και βέβαια με την Εθνική πιστεύω ότι θα έχουμε συνεργασία για τουλάχιστον άλλα 50-100 χρόνια» τόνισε ο κ. Παναγιωτάκης.