Ο ρωσικός κρατικός κολοσσός Gazprom πώλησε το μερίδιο 71% που κατείχε στην τουρκική Bosphorus Gaz, όπως ανακοίνωσε η τουρκική εταιρεία χθες, Δευτέρα.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το μερίδιο της Gazprom εξαγοράστηκε από την Sen Group, η οποία κατέχει ήδη το υπόλοιπο 29% του μετοχικού κεφαλαίου της Bosphorus Gaz.

Η συναλλαγή μεταξύ του Adnan Sen, γενικού διευθυντή της Bosphorus Gaz και της Gazprom οριστικοποιήθηκε στις 21 Σεπτεμβρίου, αλλά η χρηματική αξία της συναλλαγής δεν έχει ακόμη γνωστοποιηθεί. Με την έγκριση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας και της Αρχής Ανταγωνισμού της Τουρκίας, το σύνολο των μετοχών της Bosphorus Gaz θα περιέλθει στη Sen Group.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Bosphorus Gaz, ο Adnan Sen προχώρησε στην εξής δήλωση: «Η 100% μεταβίβαση των μετοχών της Bosphorus Gaz αποτελεί ένδειξη της εμπιστοσύνης μας στις ισχυρές οικονομικές επιδόσεις της Τουρκίας και την αναπτυξιακή δυναμική της στον τομέα της ενέργειας».

«Η Bosphorus Gaz, ο πρώτος εισαγωγέας φυσικού αερίου της Τουρκίας, θα συνεχίσει να παρέχει την ίδια ποιοτική εξυπηρέτηση στους πελάτες της, όπως πάντα», καταλήγει η ανακοίνωση της τουρκικής εταιρείας.