Λίγες μόλις ημέρες μετά τον διακανονισμό που πέτυχε με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC), χάρη στην οποία έπεσε «στα μαλακά» και στον απόηχο των συστάσεων που δέχτηκε από μετόχους και αναλυτές να πάψει να προκαλεί με αναρτήσεις του στο Twitter, ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Tesla, 'Ελον Μασκ επιθέτηκε με ειρωνικό τρόπο κατά της αμερικανικής αρχής

Σε ανάρτησή του στο λογαριασμό του στο Twitter χαρακτηρίζει την αμερικανική επιτροπή κεφαλαιαγοράς (SEC) «Shorteller Enrichment Commision» (Επιτροπή για τον Πλουτισμό των Shortsellers), υπονοώντας, ασφαλώς, ότι με την πολιτική της βοηθά όλους όσοι επιδίδονται στην τακτική του σορταρίσματος κατά εταιρειών και οικονομιών, να αυξήσουν τον πλούτο τους. Ο Μασκ έχει ταχθεί υπέρ της απαγόρευσης του short selling, όρος που υποδηλώνει την ακάλυπτη αγορά μετοχών, με στόχο να ποντάρει κανείς στην πτώση της, την οποία έχει χαρακτηρίσει ως παράνομη πρακτική.

Από την ανάρτηση έλειπε μία λέξη, γεγονός που σχολιάστηκε από αρκετούς χρήστες.  Ο ίδιος συνέχισε, απτόητος, με δεύτερη ανάρτηση να λοιδορεί την Επιτροπή, γράφοντα πως χρειάζεται μία ομάδα για να διαχειρίζται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία θα προσέχει για τυχόν τυπογραφικά λάθη χωρίς να εξαγριώνει την «Shortseller Enrichment Commitment». Αναρωτήθηκε, δε «Γιατί να εκνευρίζονται με την αποστολή τους; Αυτό είναι που κάνουν».

Αναλυτές προειδοποιούσαν ότι με τη στάση του θα μπορούσε να υποστεί νέα προβλήματα, καθώς ο πρόσφατος διακανονισμός με τη SEC, που προβλέπει πρόστιμο 20 εκατ. δολαρίων για τον ίδιο, επιπλέον των 20 εκατ. δολαρίων για την εταιρεία, του αφαιρεί τον τίτλο του προέδρου, αλλά του επιτρέπει να παραμείνει διευθύνων σύμβουλος) θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο. Ο διακανονισμός δεν ήταν οριστικός και επομένως δεν αποκλείεται να ζητηθεί η τροποποίησή του εάν η SEC το κρίνει σκόπιμο, υπό τας περιστάσεις. Ο τελικός διακανονισμός υπόκειται στην έγκριση των δικαστικών αρχών.