Ακριβότερο κατά 30% είναι για την Ευρώπη το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG) από τις ΗΠΑ, δήλωσε σε ενεργειακό συνέδριο στη Μόσχα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, απαντώντας έμμεσα, στις αιτιάσεις του Αμερικανικού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ ότι η Γερμανία και η Ευρώπη, γενικότερα, είναι εξαρτημένες από τις ρωσικές πηγές ενέργειας

Ο Πούτιν υποστήριξε πως το αμερικανικό υγροποιημένο αέριο είναι μη ανταγωνιστικό για την Ευρώπη και είναι κατά 30% πιο ακριβό σε σύγκριση με το ρωσικό αέριο, με το οποίο η Μόσχα προμηθεύει, μέσω των αγωγών της, την Ευρώπη. Η Μόσχα είχε απαντήσει στα περί γερμανικής ευρωπαϊκής εξάρτησης από το ρωσικό αέριο, που είχε ισχυριστεί ο Αμερικανός πρόεδρος, σε μια προσπάθεια της Ουάσιγκτον να πουλήσει το δικό της LNG στην ευρωπαϊκή αγορά.

Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ακόμη ότι θα ήταν καλύτερο αν ο Τραμπ δεν παρενέβαινε στην αγορά πετρελαίου, αναφερόμενος στα αμερικανικά σχέδια να επαναφέρουν τις κυρώσεις κατά του Ιράν, απόφαση την οποία ο Πούτιν θεωρεί ως βασική αιτία της ανόδου των τιμών του πετρελαίου.

Έτεινε πάντως χείρα φιλίας προς τον Αμερικανό πρόεδρο, καλώντας τις ΗΠΑ να βάλουν τέλος στην εσωτερική πολιτική διαμάχη που δηλητηριάζει τις αμερικανορωσσικές σχέσεις. Ο Πούτιν έχει υποστηρίξει, κατ’ επανάληψη, ότι τα περί ρωσικής ανάμιξης στις αμερικανικές εκλογές είναι καθαρή επινόηση των αντιπάλων του Τραμπ, στην προσπάθειά τους να υπονομεύσουν την προεδρία του .