Το 2020 αναμένεται να λειτουργήσει στην Αίγυπτο, αιολικό πάρκο ισχύος 250 MW στον Κόλπο του Σουέζ, όπως ανακοίνωσε ο Αιγύπτιος υπουργός Ηλεκτρισμού Mohamed Shaker. Το έργο ανέλαβε να εκτελέσει κοινοπραξία εταιρειών από την Αίγυπτο και την Ιαπωνία

Παράλληλα, ο Shaker δήλωσε ότι έχει επιτευχθεί συμφωνία με την Ιαπωνική Τράπεζα Διεθνούς Συνεργασίας (JBIC) για τη χρηματοδότηση της κατασκευής του αιολικού πάρκου. Η Αίγυπτος έχει αποδυθεί σε μια προσπάθεια να επιτύχει το στόχο που έχει θέσει, ώστε να παράγει το 20% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρειάζεται, από ανανεώσιμες πηγές έως το 2020.

Ο Αιγύπτιος υπουργός δήλωσε συνεχίζονται τα έργα για την ανάπτυξη της ανανεώσιμης ενέργειας προκειμένου να τονωθεί η οικονομία και να προσελκυσθούν ξένες επενδύσεις για την κατασκευή των μεγαλύτερων μονάδων παραγωγής ενέργειας, από αιολική και ηλιακή ενέργεια, που θα δημιουρήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας.

Το αιολικό πάρκο θα βρίσκεται στην περιοχή Ras Gharib, στον κόλπο του Σουέζ με το συνολικό επενδυτικό κόστος του έργου να ανέρχεται σε περίπου 400 εκατομμύρια δολάρια.

Το έργο θα προσφέρει ευκαιρίες για τοπική απασχόληση και θα αυξήσει την κοινωνικοοικονομική δραστηριότητα στη γύρω περιοχή, βοηθώντας, παράλληλα, στη διαφοροποίηση του εγχώριου ενεργειακού μίγματος και στην παροχή πιο ανταγωνιστικών ενεργειακών τιμών.