Συμφωνίες Πενήντα δισ. Δολαρίων σε Πετρέλαιο Φυσικό Αέριο και Υποδομές Κυοφορούνται στο Επενδυτικό Φόρουμ στο Ριάντ

Συμφωνίες Πενήντα δισ. Δολαρίων σε Πετρέλαιο Φυσικό Αέριο και Υποδομές Κυοφορούνται στο Επενδυτικό Φόρουμ στο Ριάντ
energia.gr
Τρι, 23 Οκτωβρίου 2018 - 16:07

Συμφωνίες αξίας πενήντα δισεκατομμυρίων δολαρίων αναμένει να υπογράψει η Σαουδική Αραβία κατά τη διάρκεια του επενδυτικού φόρουμ που ξεκίνησε, σήμερα, παρά τη βαριά σκιά που ρίχνει πάνω του η δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι

Πιο συγκεκριμένα το πλέγμα των συμφωνιών αφορά στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο και τις υποδομές, στις οποίες θα εμπλακούν εταιρείες όπως είναι οι Trafigura, Total, Hyundai, Norinco, Schlumberger, Halliburton και Baker Hughes, όπως διέρρευσαν πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση του Ριάντ και επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Ο πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco ανακοίνωσε, ήδη, πως υπέγραψε 15 μνημόνια κατανόησης, των οποίων η αξία υπερβαίνει τα 34 δισεκ. δολάρια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Total Patrick Pouyanne, ανακοίνωσε πως η γαλλική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου θα ανακοινώσει τη δημιουργία ενός δικτύου καταστημάτων λιανικής, στο αραβικό βασίλειο, σε σύμπραξη με την Saudi Aramco.

Η Ρωσία απέστειλε, από την πλευρά της, πολυπληθή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Κιρίλ Ντμίτριεφ, επικεφαλής του Direct Investment Fund, ο οποίος δήλωσε πως η οικονομική μεταμόρφωση της Σαουδικής Αραβίας είναι "σημαντική για τον κόσμο" και πως οι συμπράξεις ανάμεσα σε ταμεία διαχείρισης κρατικού πλούτου, αποτελούν μια "σπουδαία ευκαιρία".