Το Titanic II, το νέο υπερωκεάνιο που είναι πιστή αντιγραφή του θρυλικού  - και διαβόητου- Τιτανικού, είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιήσει το παρθενικό του ταξίδι, το 2018. Το πολυαναμενόμενο γεγονός αναβλήθηκε, όμως, για το 2022, εξαιτίας οικονομικών αντιπαραθέσεων με την βρετανική εταιρεία White Star Line

Σύμφωνα με την εφημερίδα Τelegraph, την Δευτέρα, ο Αυστραλός μεγιστάνας και ιδιοκτήτης της εταιρείας Blue Star Line, Clive Palmer, ανακοίνωσε ότι η έδρα της εταιρείας για την Ευρώπη, θα είναι, από το 2019 το Παρίσι και όχι το Λονδίνο, όπως είχε προγραμματιστεί αρχικά, λόγω του επικείμενου Brexit!

Την ίδια ώρα, οι εργασίες κατασκευής του Τιτανικού ΙΙ συνεχίζονται. Από το 2012, όταν ο Palmer ανακοίνωσε το μεγαλόπνοο όραμά του, έως ότου ολοκληρωθεί η ναυπήγηση του κρουαζιερόπλοιου, το συνολικό κόστος αναμένεται να αγγίξει το μισό δισεκατομμύριο δολάρια.

Το κρουαζιερόπλοιο θα πραγματοποιήσει πρώτα, ένα ταξίδι δύο εβδομάδων από το Ντουμπάι στο Σαουθάμπτον της Αγγλίας και από εκεί θα σαλπάρει για Νέα Υόρκη, διαγράφοντας τη ρότα του μοιραίου ταξιδιού του Τιτανικού, αν και με την προοπτική να...αποφύγει αυτή τη φορά το παγόβουνο και να καταπλεύσει με ασφάλεια στον προορισμό του.