ΙΕΝΕ Workshop για Υδρογονάνθρακες: Η Γεωλογική Διάσταση της Έρευνας για Υδρογονάνθρακες στην Α. Μεσόγειο

ΙΕΝΕ Workshop για Υδρογονάνθρακες: Η Γεωλογική Διάσταση της Έρευνας για Υδρογονάνθρακες στην Α. Μεσόγειο
του Αδάμ Αδαμόπουλου
Τετ, 31 Οκτωβρίου 2018 - 13:58

Με αμείωτο ενδιαφέρον συνεχίζεται για δεύτερη ημέρα, η πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), 3ο Workshop για Έρευνα και Παραγωγή Υδρογονανθράκων που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και με τη συνεργσία της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ) στο ξενοδοχείο Royal Olympic

Αντικείμενο συζήτησης στη σημερινή,  τρίτη συνεδρία του Workshop της οποίας προήδρευσε  η κα. Τερέζα Φωκιανού, Πρόεδρος της Επιτροπής Υδρογονανθράκων του ΙΕΝΕ, είναι η έρευνα και η εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στην περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου, με επικέντρωση στα υποθαλάσσια τμήματα ανάμεσα σε Κροατία και Ιταλία, καθώς και σε εκείνα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδας.

Μίλησαν ο κ. Ilia Gjermani, Head, Regulatory & Management, Petroleum Sector, του Υπουργείου Οικονομίας Εμπορίου και Ενέργειας της Αλβανίας, η Dr. Vlatka Vanicek, Director of Sector for Environmental Protection, της Croatian Hydrocarbon Agency, ο Δρ Σπυρίδων Μπέλλας, Αντιπρόεδρος της ΕΔΕΥ, ο κ. Γιάννης Γρηγορίου, Διευθύνων Σύμβουλος Έρευνας και Παραγωγής Υδρογονανθράκων των ΕΛΠΕ Α.Ε. και ο Δρ Κωνσνταντίνος Νικολάου, Technical Advisor, της Energean Oil & Gas και μέλος του ΔΣ του IENE.

Το εντατικό Workshop συνεχίζεται με την τέταρτη συνεδρία, της οποίας προεδρεύει ο Δρ Ηλίας Κονοφάγος, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της Flow Energy. Μίλησαν, η Δρ Κατερίνα Κωστάκη, γεωλόγος της ΕΔΕΥ, ο καθηγητής Αβραάμ Ζελελίδης του Πανεπιστημίου των Πατρών, ο κ. Ivan Inchenko, Energy Consultant, από το Ηνωμένο Βασίλειο, η Dr Gina Cohen, Consultant to the Natural Gas Industry, από  το Ισραήλ και ο κ. Ντένης Ανεστούδης, Exploration Manager, της Energean Oil & Gas.