Νέο ρεκόρ σημείωσε η παραγωγή αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ τον Αύγουστο, καθώς αυξήθηκε κατά 416.000 βαρέλια ημερησίως και ανήλθε στα 11.346 εκατ. βαρέλια, σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνονται στη μηνιαία έκθεση της αμερικανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Ενέργειας (ΕΙΑ) που δόθηκε σήμερα, Τετάρτη, στη δημοσιότητα. Η άνοδος προέκυψε χάρη στην αύξηση της παραγωγής στο Τέξας και την Βόρεια Ντακότα που διαμορφώθηκε για την μεν πρώτη Πολιτεία, στα 4,58 εκατ. βαρέλια, για τη δε δεύτερη, στα 1,28 εκατ. βαρέλια ημερησίως

Ο οργανισμός αναθεώρησε ελαφρώς επί τα χείρω, τις προβλέψεις του για την παραγωγή Ιουλίου, στα 10,93 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Η παραγωγή από τις Ηνωμένες Πολιτείες εκτινάχτηκε στα ύψη χάρη στην ευρεία ανάπτυξη του σχιστολιθικού πετρελαίου, ιδίως από το μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο της χώρας, τη λεκάνη Permian, που εκτείνεται από το δυτικό Τέξας μέχρι το Νέο Μεξικό.

Παράλληλα, η παραγωγή φυσικού αερίου στις 48 αμερικανικές πολιτείες αυξήθηκε τον Οκτώβριο σε 94,7 δισ. κυβικά πόδια ημερησίως, σε σύγκριση με το προηγούμενο ρεκόρ των 92,7 δισ. κυβ. ποδιών τον Ιούλιο, σύμφωνα με την έκθεση παραγωγής της EIA.

Στο Τέξας, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός φυσικού αερίου στη χώρα, η παραγωγή αυξήθηκε τον Αύγουστο, στα 24,9 δισ. κυβ. πόδια, που αποτελεί νέο ιστορικό υψηλό, έχοντας ενισχυθεί κατά 1,7% από τον Ιούλιο, σε σύγκριση με τα 21,8 δισ. κυβ. πόδια τον Αύγουστο του 2017. Στην Πενσυλβανία, τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγό φυσικού αερίου των ΗΠΑ, η παραγωγή αυξήθηκε στα 17,3 δισ. κυβ. πόδια τον Αύγουστο, δηλαδή κατά 1,8% πάνω από τον Ιούλιο και έναντι 14,5 δισ. κυβ. πόδια τον Αύγουστο του 2017.

Τέλος, σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας, τα αποθέματα αργού αυξήθηκαν κατά 3,2 εκατ. βαρέλια την περασμένη εβδομάδα, δηλαδή, λιγότερο από το αναμενόμενο. Αντιθέτως, τα αποθέματα βενζίνης και αποσταγμάτων μειώθηκαν, καθώς η συνολική ζήτηση αυξήθηκε, τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες, κατά 5,4% σε σχέση με το περασμένο έτος.