Με Υψηλή Άνοδο 6,75% Έκλεισε η Παρθενική Διαπραγμάτευση της Μετοχής της Energean στο Τελ Αβίβ

Με Υψηλή Άνοδο 6,75% Έκλεισε η Παρθενική Διαπραγμάτευση της Μετοχής της Energean στο Τελ Αβίβ
energia.gr
Πεμ, 1 Νοεμβρίου 2018 - 19:33

Με άνοδο 6,75% ξεκίνησε η παρθενική διαπραγμάτευση της μετοχής της ελληνικής πετρελαϊκής εταιρείας Energean, στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ, ενώ σημαντικά κέρδη άνω του 5% κατέγραψε ο τίτλος της και στο δείκτη FTSE 250 του Λονδίνου, στον οποίο έχει εισαχθεί από τον περασμένο Μάρτιο, εγγράφοντας κέρδη ύψους 48% στο επτάμηνο. Όπως ενημέρωσε, στο πλαίσιο της πανηγυρικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στο Τελ Αβίβ, ο κ. Μαθιός Ρήγας, διευθύνων σύμβουλος της Energean, το σχέδιο ανάπτυξης των κοιτασμάτων Καρίς και Τανίν στην ισραηλινή ΑΟΖ προχωρεί σύμφωνα με τον προγραμματισμό της εταιρείας, που προβλέπει έναρξη εφοδιασμού της ισραηλινής αγοράς με φυσικό αέριο, στο α΄τρίμηνο του 2021

Στην τελετή για την έναρξη διαπραγμάτευσης της μετοχής παρευρέθηκε ο Yuval Steinitz, υπουργός Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ, ο οποίος χαρακτήρισε την είσοδο της Energean στο Χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ σημαντική εξέλιξη και θετικό μήνυμα για την ανάδειξη του Ισραήλ ως σημαντικού παίκτη στην παγκόσμια ενεργειακή αγορά.

H Energean δήλωσε ότι οι μετοχές της θα είναι «πλήρως μεταβιβάσιμες και ανταλλάξιμες»μεταξύ των δύο αγορών, ενώ δεν θα εκδοθούν νέες μετοχές κατά τη δευτερογενή διαπραγμάτευση στο χρηματιστήριο του Τελ Αβίβ.

Σημειώνουμε πως η Energean Oil & Gas κατέχει πέντε άδειες εξερεύνησης υπεράκτιων κοιτασμάτων στο Ισραήλ, καθώς και 25ετή άδεια εκμετάλλευσης για το υπεράκτιο κοίτασμα του Κατάκολου, στην Δυτική Ελλάδα, εκτός από τις άλλες άδειες στην Δυτική Ελλάδα και το Μαυροβούνιο.