Το πρώτο εξάμηνο του 2019 φιλοδοξούμε να υπογραφεί η συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου EastMed, διεμήνυσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, απευθυνόμενος στο 6ο Ενεργειακό Συμπόσιο που συνδιοργανώνουν στη Λευκωσία το Ινστιτούτο Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) και η Financial Media Way (FMW).

Σε χαιρετισμό του, τον οποίο διάβασε εκ μέρους του η Προϊστάμενη του Γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδας στην Κύπρο, κ. Γιούλη Μπογιατζοπούλου, ο υπουργός ανέφερε ότι οι εργασίες των τεχνικών ομάδων για τη διαμόρφωση του κειμένου της διακυβερνητικής συμφωνίας μεταξύ Ιταλίας, Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ αναμένεται να ολοκληρωθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ο αγωγός φυσικού αερίου EastMed, ανέφερε ο κ. Σταθάκης, αποτελεί «ένα έργο στρατηγικής σημασίας τόσο για την Ευρώπη, όσο για την Ελλάδα και την Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Πρόσθεσε ότι «οι συζητήσεις μεταξύ των εμπλεκόμενων χωρών προκειμένου να προχωρήσει η υλοποίηση αυτού του εμβληματικού ενεργειακού έργου που ενώνει το Ισραήλ και την Κύπρο με την Ελλάδα και την υπόλοιπη Ευρώπη έχουν πλέον ωριμάσει».