Αδιέξοδο φαίνεται να υπάρχει ανάμεσα στη Χαλυβουργική και τη ΔΕΗ, καθώς παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης για κατάθεση συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος, εντός της εβδομάδας για την εξόφληση των χρεών που έχει η εταιρεία προς τη ΔΕΗ, κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό. Δεδομένου ότι η πρόσφατη απόφαση της διοίκησης της ΔΕΗ μιλούσε για διορία κατάθεσης δεσμευτικού σχεδίου από πλευράς  Χαλυβουργικής μέχρι την Δευτέρα 17/12 μένει να φανεί εάν θα αλλάξει κάτι τα επόμενα 24ωρα.

Υπενθυμίζεται, πως η Χαλυβουργική έχει χρέη 31,8 εκατ. ευρώ προς τη ΔΕΗ και εάν υπάρξει τελικώς ρήξη ανάμεσα στις εταιρείες τότε η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε άρση εκπροσώπησης. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι εφεξής θα μπορεί να διασφαλίσει την παροχή ηλεκτρικής ενέργειας από το σύστημα ως αυτοπρομηθευόμενος καταναλωτής.

Τα παραπάνω δεδομένα αποτελούν μια αρνητική εξέλιξη για την εταιρεία και τους 170 εργαζομένους της, οι οποίοι ευελπιστούν σε λύση την ύστατη στιγμή. Την περασμένη εβδομάδα οι εργαζόμενοι συναντήθηκαν με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη, ο οποίος τους εξέφρασε, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΔΕΗ, την «ευαισθησία της Διοίκησης για το ιερό δικαίωμα στη δουλειά, στο πλαίσιο του οποίου θα γίνει ότι είναι δυνατό από την πλευρά της ΔΕΗ».

Τέλος, υπενθυμίζεται η πρόσφατη δήλωση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη πως «η Χαλυβουργική έχει αθετήσει κατ’ επανάληψη τις υποχρεώσεις της έναντι της ΔΕΗ. Με πρωτοβουλία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έγιναν διαβουλεύσεις μεταξύ των δύο εταιρειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Διαπιστώθηκε ότι η Χαλυβουργική βρίσκεται εν μέσω δικαστικής διαμάχης για τη διαχείριση της εταιρείας, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα. Κρίνουμε σκόπιμο η ΔΕΗ να προσφέρει περίοδο χάριτος ενός μήνα, προτού εκτελεστούν τα προβλεπόμενα αναγκαστικά μέτρα».