Με το Βλέμμα στην Ηλεκτροκίνηση, η Enel Εγκαθιστά 110 Ταχυφορτιστές Η/Ο στην Ιταλία

Με το Βλέμμα στην Ηλεκτροκίνηση, η Enel Εγκαθιστά 110 Ταχυφορτιστές Η/Ο στην Ιταλία
του Αδάμ Αδαμόπουλου
Πεμ, 24 Ιανουαρίου 2019 - 19:48

Η Enel εγκατέστησε 110 σταθμούς ταχυφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στην Ιταλία, στο πλαίσιο του σχεδίου EVA + που προβλέπει τη δημιουργία αρτηριών για Η/Ο στην Ιταλία και την Αυστρία, ανακοίνωσε η ιταλική ενεργειακή εταιρεία.

Οι σταθμοί ταχείας φόρτισης, ισχύος 50 κιλοβάτ που αριθμούν 220 σημεία, είναι συμβατοί με όλα τα ηλεκτρικά οχήματα που κυκλοφορούν στην αγορά και επιτρέπουν στους χρήστες να φορτίζουν, πλήρως, τα οχήματά τους, σε περίπου 20 λεπτά, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

«Οι υποδομές της φόρτισης είναι αναπτυγμένες, κυρίως, σε περιοχές που γειτνιάζουν με τις εισόδους των αυτοκινητοδρόμων, έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από άτομα που χρησιμοποιούν ηλεκτρικά οχήματα για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, με στάσεις που θα είναι συμβατές με τους χρόνους φόρτισης, σε τοποθεσίες όπως είναι τα εμπορικά κέντρα», ανέφερε η Enel.  

Οι πελάτες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν την εφαρμογή Enel X Recharge για να εντοπίσουν τους σταθμούς EVA + στην Ιταλία και να επαναφορτίσουν τα αυτοκίνητά τους, με μερικά απλά βήματα, προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση. Επιπροσθέτως, 20 σταθμοί φόρτισης, με 40 σημεία φόρτισης έχουν εγκατασταθεί στην Αυστρία, από τη θυγατρική εταιρεία του έργου, Smatrics της Verbund.

Συνολικά , 200 σταθμοί ταχείας χρέωσης, 180 στην Ιταλία και 20 στην Αυστρία, πρόκειται να εγκατασταθούν στο πλαίσιο του προγράμματος EVA +, το οποίο ξεκίνησε επισήμως, στις 19 Ιανουαρίου 2017, στις Βρυξέλλες και έχει ισχύ 33 μηνών. Ο προϋπολογισμός του προγράμματος, συνολικού ύψους 8,5 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται μέχρι ποσοστού 50%, από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσω του σχεδίου Connecting Europe Facility.

Το έργο θα συμβάλει στην υλοποίηση του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών, το οποίο δημιουργήθηκε για να υποστηρίξει την κατασκευή και τον εκσυγχρονισμό των υποδομής μεταφορών, επιτρέποντας την ενσωμάτωση δύο κρατών -μελών σε ένα δίκτυο ταχείας φόρτισης ανά την Ε.Ε.

Το EVA + συνενώνει την Enel, που λειτουργεί ως συντονιστής και τη βασική επιχείρηση κοινής ωφελείας, Verbund, της Αυστρίας, με ορισμένους από τους κορυφαίους κατασκευαστές ηλεκτρικών οχημάτων στον πλανήτη, όπως είναι οι Renault, Nissan, BMW Group και Volkswagen Group Italia.