Έξις Δευτέρα Φύσις για την Σ. Αραβία- Ψάχνεται να Επεκταθεί Διεθνώς, Ενώ Επιδιώκει να "Απεξαρτηθεί" από τους Υδρογονάνθρακες

Έξις Δευτέρα Φύσις για την Σ. Αραβία- Ψάχνεται να Επεκταθεί Διεθνώς, Ενώ Επιδιώκει να Απεξαρτηθεί από τους Υδρογονάνθρακες
energia.gr
Τρι, 12 Φεβρουαρίου 2019 - 19:47

H Σαουδική Αραβία αποβλέπει να διπλασιάσει την παραγωγή της σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο, μέσω μιας νέας στρατηγικής που αποβλέπει την, για πρώτη φορά επέκτασή της στο εξωτερικό, με στόχο την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων, τη στιγμή που το αραβικό βασίλειο αποδύεται, υποτίθεται, σε μια προσπάθεια να μειώσει την εξάρτησή του από τα ορυκτά καύσιμα!

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Financial Times, ο υπουργός ενέργειας και πρόεδρος της κρατικής εταιρείας πετρελαίου, Saudi Aramco, Χαλίντ αλ Φατίχ, σχολίασε, σε δηλώσεις του προς τη βρετανική οικονομική εφημερίδα, ότι η διεθνής επέκταση του ομίλου θα είναι κριτικής σημασίας για το μέλλον της επιχείρησης.

«Δεν πρόκειται να είμαστε, πλέον, εσωστρεφείς και επικεντρωμένοι στους πόρους του Βασιλείου», είπε ο κ. Φατίχ. «Προχωρώντας, ο κόσμος θα παίζει στο γήπεδο της Saudi Aramco», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αν και η Saudi Aramco είναι η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία, παγκοσμίως, εν τούτοις δεν έχει στραφεί στο εξωτερικό για την εξαγωγή πόρων, βασιζόμενη ανέκαθεν, στα τεράστια εγχώρια αποθέματά της.

Ερωτηθείς για το αν η Σαουδική Αραβία σχεδιάζει να καταστεί διεθνής παίκτης στον τομέα της ενέργειας, όπως είναι η Royal Dutch Shell, ή η Exxon Mobil, που αντλούν ενεργειακούς πόρους στο εξωτερικό, ο σδαουδάραβας αξιωματούχος απάντησε μονολεκτικά: «Σωστά»!