Tο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ ενέκρινε την προμήθεια 2.000.000 MWhth φυσικού αερίου, μέσω Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες της για το τρέχον έτος, έως και 31 Δεκεμβρίου 2019. Το συνολικό κόστος προμήθειας ανέρχεται, ενδεικτικά, στα 51,4 εκατ. ευρώ.

Στη συμφωνία Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος προμήθειας συμπεριλαμβάνεται όρος που προβλέπει ευελιξία στην παραλαβή των ποσοτήτων, καθώς και της βέλτιστης και τελικής οικονομικής προσφοράς από πλευράς της ΔΕΠΑ.

Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης ενέκρινε την εκχώρηση δυναμικότητας, από την ΔΕΠΑ, ποσοτήτων 3.473 MWhth, που έχουν δεσμευθεί σε ετήσια βάση για τα σημεία εξόδου των ΑΗΣ Αλιβερίου, Λαυρίου και Μεγαλόπολης, στο πλαίσιο της μακροχρόνιας σύμβασης που υπεγράφη το 2012, ανάμεσα στην ΔΕΗ και την ΔΕΠΑ, καθώς και τη σύναψη νέας αίτησης μεταφοράς ημερήσιας δυναμικότητας, για τα ίδια σημεία εξόδου, ίσης προς 2.700 MWhth, στο πλαίσιο της ήδη υπάρχουσας «Πρότυπης Σύμβασης – Πλαίσιο για τη Μεταφορά Φυσικού Αερίου», με εκτιμώμενο συνολικό κόστος τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Επιπλέον, η ΔΕΗ προχωρά στην προμήθεια επιπρόσθετων ποσοτήτων φυσικού αερίου, επίσης μέσω Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, ενέκρινε την προμήθεια 1.686.962,418 MWhth φυσικού αερίου για την κάλυψη των επιπρόσθετων αναγκών των Μονάδων της Επιχείρησης, μέγιστου ενδεικτικού κόστους ύψους 48.270.802 ευρώ.